Egy igazán csúcs okosóra: ilyen Samsung Galaxy Watch

Külső tekintetében már az előd is az egyik legmenőbb darab volt a piacon. A Galaxy Gear S3 Frontier vonalai úgy emelkedtek ki a konkurensei közül, mint egy Rolex a hagyományos órák közül. A legfrissebb modell pedig egy picit talán még szebb lett.

A recézett, forgatható gyűrűt (lünettát) egy egyszerűbbre cserélték a Samsung dizájnerei, így a robusztus méret dacára is letisztult darabot alkottak. Az egyetlen apró hiba talán a lünetta vastagsága, ami egy kicsit sok lett, de ez igazából egy szubjektív vélemény.



Az óra kétféle mértben létezik, 42mm-es és 46mm-es ármérővel.

Nálunk a nagyobb modell járt, amihez egy emberesebb csuklóvastagság kell, ha azonban ez megvan, nagyon szépen mutat rajta a 46mm.

Érdekes módon a színválaszték méretfüggő. Ezüst színben csak a 46mm-es darab elérhető, a kisebb, 42-es pedig fekete, vagy rózsaarany változatban kapható.

A Galaxy Watch a már említett forgatható lünettának köszönhetően rendkívül könnyedén kezelhető.

Emellett két nyomógomb és természetesen egy érintésérzékeny kijelző is segíti a felhasználót.
A két gomb közül az egyik "vissza a kezdőképernyőre" gombként működik, a másik nagyjából a lünetta forgatását szimulálja, aminek sok értelme nincs, mert a forgatás annyira tökéletessé teszi a vezérlést, hogy a két gombot alig használja az ember.



Emellett még a kijelző nyomkodása a másik fő kezelési mód, a két módszerrel szinte teljesen lefedhető az összes szolgáltatás. Lehet persze gyors funkciókat is programozni a gombokra - alapértelmezetten mondjuk a hazánkban nem létező Samsung Pay található itt, úgyhogy nemcsak lehet, hanem érdemes is átprogramozni ezeket.

Egyébként az óra maga is annyira könnyedén kezelhető, hogy a második edzésre már ki sem vittük magunkkal a telefont. Egy Bluetooth-headset és a Galaxy Watch felelt az edzés ideje alatt a zenei aláfestésről és a gyakorlatok monitorozásáról, valamint az esetlegesen beeső hívások kezeléséről.

Szerencsére az értékmegőrző szekrény nem volt páncélozott, és a terem közepén helyezkedett el, így nem volt ezzel gond, mert sajnos nem eSim-es készülék volt nálunk.

A készenléti idő változó, és érdekes módon attól függően növekszik, hogy mennyi ideje használjuk az órát.

Az első időkben ugyanis garantáltan egész nap matatni fogunk rajta. Váltogatjuk a számlapokat, méregetjük a pulzusunkat, lapozgatunk az értesítéseink közt, és így le is merítjük az órát legfeljebb két nap alatt.

A nagyobbik modell ugyanis, ha már belaktuk és indokolatlanul nem abajgatjuk, 4-5 napot is kibír egy töltéssel.

OSZD MEG másokkal is!