Jaeger LeCoultre: stílusos elegancia újratöltve, avagy egy komoly óramárka története

A Jaeger leCoultre óraműhely alapítása és az egész márka története olyan érdekes, mint a Rolexé vagy az Omegáé.

Sokan nem tudják, de nagyon szövevényes útja volt ennek a különleges óragyárnak.

Antoine LeCoultre alapította 1833-ban, amikor feltalálta az első óra kúpkerék gyártó gépet. Óragyártással kapcsolatos találmányok sorát fedezte fel, mint például a Milionometer, amely az első eszköz volt, amivel micronokat lehetett mérni.

Az első manufaktúrát valamikor 1866-ban hozta létre, ekkor vált lehetségessé, hogy az óragyártás a szó szoros értelmében egy tető alatt menjen végbe.

Ekkor és itt valósultak meg a legnagyobb technológiai újítások a Jaegernél.



Ekkor azonban még nem ez volt a név, hanem csak annyi, hogy LeCoultre. Egészen 1903-ig várni kellett erre, ekkor találkozott ugyanis Jacques-David LeCoultre, a LeCoultre & Cie igazgatója, és Edmond Jaeger párizsi üzletember.

Ez utóbbi nagyon vékony órákat szeretett volna gyártatni, hamar megtalálták a közös hangot, és így alakult ki a Jaeger LeCoultre óramárka maga, ahogyan ma is ismeri a világ.

Rengeteg termékeny év, évtized követte egymást.

A márka széles körben ismertté vált, és kinőtte kezdeti korlátait.

Több olyan ikonikus modellt is adtak a világnak, melyek megismételhetetlennek bizonyultak.

Ilyen volt például az 1928-ban legyártott Atmos, az időtlenség és a megállíthatatlanság álmával kecsegtetett. Az elmúlt ötven évben ez az óra volt a svájci kormány hivatalos ajándéka a legkedvesebb vendégei számára, és napjainkban is nagy népszerűségnek örvend.



De nem csak ez az egy különleges órájuk volt, amire mag emlékszik a világ.

Az 1970-es években, amikor a világ figyelme a quartz óraszerkezetekre összpontosult, a Jaeger-LeCoultre-nak is úttörő szerepe volt az új technológiában, ugyanakkor továbbra is sok figyelmet szenteltek a hagyományos óraművek tökéletesítésére.

A Jaeger-LeCoultre olyan újdonságokkal nyitotta a XXI. századot, mint például a Gyrotourbillon 1, a „háromarcú” Reverso, búvárórák, amelyek 100 méterig vízállóak, vagy az Atmos Mystérieuse…

A Jaeger óragyára pedig maga a tökély, és csábító hely, sokak szerint igazi álommeló.



A Grande Maison-ban egy fedél alatt több, mint ezer ember gyakorol 40 mesterséget, és több, mint 20 technológiai és egyedi design kialakításához elengedhetetlen hivatást, hogy az órákat az elsőtől az utolsó lépésig egy tető alatt lehessen elkészíteni.

Ez teszi lehetővé, hogy az eredeti találmányok kivételes óra-műremekekké változzanak.

És éppen ezek azok a dolgok, amik a történelem során évtizedről évtizedre egyre nagyobbá tették a Jaeger LeCoultrre márkát.



OSZD MEG másokkal is!