3 elegáns és megbízható óra, mely igazi társ lehet egy markáns ízlésű férfinak

Bemutatunk 3 elegáns óracsodát, ami valóban jóm döntés lehet azoknak, akiket átlagon felüli ízléssel áldott meg a sors.

Panerai – Luminor Marina 1950

Az 1860-ban Firenzében alapított Panerai karakteres stílusáról és minimalista dizájnmegoldásairól híres. A svájci és olasz génekkel rendelkező márka egy igazi férfias klasszikus, mely a Luminor Marina 1950-es modellben különösen tetten érhető.

Az 1950-es években az olasz királyi haditengerészek által viselt búvárórák újra értelmezéseként megálmodott modell tökéletesen egyesíti a modern elemeket a tradicionális Panerai órák jellemzőivel.

A titániumtokkal és borjúbőr szíjjal rendelkező, letisztult modell háromnapos járástartalékkal rendelkezik, az ehhez tartozó indikátort azonban – más Panerai modellekkel ellentétben – nem elöl, hanem az óratok hátulján helyezték el, így őrizve meg az óralap letisztult jellegét.


Piaget SA – Altiplano 900P

A Georges Edouard Piaget által La Côte-aux-Fées-ben, Svájcban alapított márka a férfiórákhoz képest vékonyabb stílusáról és egyedi megoldásairól híres: a lebegő óralapok olyan értékes kövekből készülnek, mint a lazurit, a türkiz, onyx vagy tigrisszem.

A 2014-ben megjelent Altiplano 900P modellben a manuálisan felhúzható kaliber a világon eddigi legvékonyabb, 3,65 mm-es óratokkal párosul.

Az Altiplano 900P egy kifinomult, pehelykönnyű, mégis férfias modell, mely igazi úttörőnek számít az ultravékony óramozgalom terén.


Maurice Lacroix – Masterpiece Chronograph Skeleton

A mindössze alig több mint negyven éve, 1975-ben indult svájci Maurice Lacroix a tradicionális svájci kézművesség és a házon belüli gyártási folyamatok kiváló összehangolásának köszönhetően fiatal kora ellenére hamar a luxusórák világába küzdötte magát.

Az 1990-es években megjelent Les Mécaniques modellel a márka még inkább az élvonalba került – a ma Masterpiece néven ismert kollekció a márka legismertebb modelljeit foglalja magába, melynek minden egyes darabját a dizájn, az innováció és a kézművesség tökéletes összhangja jellemez.



Ezek a Chronograph Skeleton modellben is visszaköszönnek, melyet a szigorú strukturális elvárásokkal párosuló egyedi, nyitott óralap tesz igazán különlegessé.