ZRC: minőség, forradalom és innováció


Óraszíj történelem dióhéjban.

A vállalat 1904-ben alakult, két fémipari szakember - Joseph Rochet és Edmond Zuccolo - szövetségeként.

Kezdetben zsebóraláncok készítésével foglalkoztak, de már a korai években is megmutatkozott a két szakember újító szelleme, elsőként fejlesztetek ki rugalmas fémszíjat (melyet 1917-ben Genfben innovációs Nagy-díjjal jutalmaztak).

A márka piacvezető a bőr, fém és szintetikus karóraszíjak piacán, mintegy 65%-os piaci részesedéssel, melyet a több mint 108 év alatt összegyűjtött tudásnak, tapasztalatnak és kivételes szakembereinek köszönhet. A cég világszerte jelen van: 5 kontinens, mintegy 15000 kiskereskedelmi üzletében találkozhatunk termékeikkel.



A ZRC mindig a minőségi termékek és szolgáltatások elkötelezettje volt.

A fejlesztések során a megjelenésen túl kiemelt figyelmet szentelnek a felsőrész, a bélés és az alsó rész kialakítására, és a felhasznált anyagokra egyaránt, az így készülő szíjak sok szempontból jobbak, mint a hagyományos termékek. Annak érdekében, hogy ellenállóbb, strapabíróbb termékeket készíthessen, nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelésre.

A legszigorúbb előírások szerint vizsgálják a bőr alapanyagokat, bélésanyagokat és a késztermékeket egyaránt, így garantálják a hibátlan minőséget. A kiváló minőséget garantáló vizsgálatokat az alábbi előírásoknak megfelelően végzik el mindenegyes ZRC szíjon:

Vízállósági teszt - NF IUF 420
UV sugárzás hatásainak vizsgálata - Norm NIHS 96-50
Mesterséges veríték okozta elszíneződés - ISO 86-606 szabvány
Száraz és nedves koptatásos vizsgálat - NF G 52-301 szabvány
Vízcsepp okozta elszíneződés vizsgálat - ISO 15700 szabvány



A felhasznált anyagoknak köszönhetően minden szíj anti-allergén és környezetbarát, 100%-ban biológiailag lebomló.

A gyártás során kizárólag oldószermentes ragasztóanyagokat és lakkokat alkalmaznak.

Az alsó rész anyaga speciálisan anti-allergén (titán szemcsékkel cserzett). További különlegessége a perforált kialakítás, melynek köszönhetően, a szíj csuklóval érintkező felülete 50%-kal csökkent, így a kéz bőre könnyebben lélegzik, ezáltal minimálisra csökkent a bőrirritáció illetve az allergiás reakció lehetősége is.

A gondosan válogatott alapanyagok (a felsőrész, a bélés és az alsórész esetében is) és az elérhető legjobb ZRC technológiák alkalmazása (precíz kézműves kidolgozás, Francia rembordé, ...) mind azt szolgálják, hogy sportos, extrém igénybevétellel járó használat közben is tartós maradjon a szíj.

Ezért a vízállóságon kívül ezek a szíjak ellenállóak: veríték, UV sugárzás és mechanikai (koptató, csavaró, szakító) igénybevétellel szemben is.



OSZD MEG másokkal is!