Egyszerre iránytű és óra: modern csoda a Bell & Rosstól ami letaglóz

A Bell & Ross nemrégiben egy olyan különleges és innovatív órát mutatott be, ami sokáig téma lesz az óraszeretők körében, de még a szakmában is.

Az óra különlegességét ugyanis az adja, hogy egyszerre óra és iránytű is. Legalábbis látszólag!

Az 1992-ben indult óragyár a kezdetektől fogva próbált időről-időre megújulni és előrukkolni valami olyannal, ami nem szokványos.

Gyártottak ők mechanikus órákat, stílusosakat, régi vágásúakat, és olyanokat is, amikből aztán örök klasszikusok váltak, mint például az Aviation, ami "potom" 15.600 dollárt kóstált, vagyis az ára 4 millió forint felett volt.



Óráikat messziről fel lehet ismerni,a legtöbbjük egy különleges négyzetes formát kapott, ebben helyezkedik el a hagyományos értelemben vett óraváz és a korong alakú zafírüveg búra.

Legalábbis látványt tekintve, valójában ugyanis a négyzetes "ház" fogja keretbe az egészet.

A Bell & Ross Bi-Cimpoass óra különlegessége - mint már írtuk - hogy olyan, mint egy iránytű.

Legalábbis ezt a látszatot kelti, de csak küllemre. Egy régi rádiós iránytű dizájnját vették alapul az óra formáinak létrehozásához.

A számlap kialakítása, a mutatók és a keretbe foglalt percek, időpontok úgy vannak elhelyezve, mintha egy iránytűt nézne az ember.



Azonban fontos hangsúlyozni, hogy maga az óra nem rendelkezik valódi iránytű funkciókkal, a látvány az, aminek átadták az iránytű szerepét.

Ennek ellenére az előzetes tapasztalatok és érdeklődések alapján igazán népszerű és különleges darab lehet belőle.

Az óraváz maga 42mm x 42mm-es, és 38 órás üzemidőre képes a kicsike.


Az órát egy szintetikus szövetből álló remek és kényelmesen rugalmas óraszíj öleli körbe. Szinte észre sem lehet venni, ha a csuklónkon van.

A neonos, de mégis fakózöld színek remekül játszanak a sötét színvilággal - feketével - az óra látványa kapcsán.