Omega: a világ egyik legjobb óramárkája mögötti hihetetlen tények

Honnan ered a név, és mi köze a világ végének felfedezéséhez, és az 1848-as magyar szabadságharchoz... Több van az Omega mögött, mint gondolnád!

A világ egyik legnagyobb, legérdekesebb történetű óragyára az Omegáé.

Nem csak azért, mert a messziről indult óragyár szövevényes múltja igencsak színes, vagy hogy az újgenerációs James Bondot is megnyerte magának, hanem azért is, mert egyedülálló nyomot hagytak a történelemben.

Az Omega ugyanis sok értelemben kitörölhetetlenné vált az emberi múltból.



Vagyis méltán rászolgált arra, hogy ma is a legnagyobbak között legyen!

Eredetileg az Omegát 1848-ban alapította meg Louis Brandt, éppen abban az évben, amikor a 48-as magyar szabadságharc zajlott.

A legendás kezdetek helyszíne a svájci La Chaux-de-Fonds volt.

Innen indult aztán világhódító útjára a márka, mely hamar nagy névvé vált, köszönhetően az innovációknak és a kiváló minőségre, amire mindig is ügyeltek, és amely terén soha nem kötöttek kompromisszumokat.

Kevesen tudják, de még a világ végét is sikerült meghódítania az Omegának!

Az Északi-Sarkot meghódító felfedezők egyike ugyanis Omegát hordott a csuklóján, amikor először eljutottak oda.



Ralph Plaisted szárazföldön tette meg a hihetetlen távolságot, és a vadregényesnek nem mondható, megerőltető utazást, egyetlen társa amiben megbízott az Omega órája volt.

McMurdo és Ross Sea is ebben bízott, mivel ott az idő volt az egyetlen viszonyítási pont, így fontos volt egy pontos óra.

Az Omega azonban még az űrbe is kijutott!

Walter Schirra és Leroy Cooper 1962-ben vásároltak órát, egy Omega Speedmastert.

Később ők voltak, akik a Mercury-program keretében a csuklójukon az Omegával hódították meg a világűrt, a kozmosz sötétjét.



Sőt, az Omega a tengerek, óceánok legmélyét is meghódította, eljutott oda, az Omega Seamaster ugyanis több mélységi merülést végző kutatócsapat tagján is ott volt.

Azonban amiről a leginkább ismert lett az utóbbi időkben a márka, az nem más, mint a modern generációs James Bond filmek.

Ezekben daniel Craig például a Casino Royale filmben egy Omegát hord a csuklóján, egész pontosan egy Omega Seamastert.

OSZD MEG másokkal is!