A világ 5 legnépszerűbb óramárkája: ezek uralják a piacot és az órakedvelők szívét


Mit gondolsz, mik a legnevesebb óramárkák a világon?

Bizonyára néhányat talán te is fel tudnál sorolni.

Most ezekről lesz szó néhány percben, sorra vettük ugyanis, hogy mely nagy nevek képviselik ma méltán a minőséget és a profizmust.

Vigyázat, a világ legnépszerűbb óramárkái jönnek, elfogultság nélkül!


Omega


Az egyik legnagyobb és leghosszabb múltra visszatekintő óramárka.

Igazán komoly minőséget képviseltek már a kezdetektől fogva, de igazán naggyá az új típusú James Bond filmek tették Danielé Craig főszereplésével.

Az Omega órák egyik legnagyobb különlegessége vagy funkciója az, hogy null gravitációban is kifogástalanul működnek. Vannak női óráik is, de alapvetően az Omega egy masszív és prémium férfi órának számít.

Az Omegánál nem ismerik a kompromisszum fogalmát, ha a minőségről van szó, és ez nagyon helye,s reméljük hogy jó szokásuknak a jövőben is hódolni fognak.


Seiko

A Kelet nagy márkája. A svájci órák egyik legnagyobb konkurense, mert a világ másik felén is tudják, hogy mitől lehet jó és igazán divatos, nem utolsó sorban nagyon precíz egy óra.

A Seiko nevéhez sok innováció fűződik.

Ők voltak például azok, akik feltalálták a kvarc órát a piacon. Ez volt a Seiko Astron modell.

A kvarcórák elterjedése annyira elképesztő méretekben gyarapodott, hogy az kis híján tönkretette az alapvetően drága, mechanikai órákra specializálódott svájci óraipart.

Ma a Seiko kifejezetten népszerű, egyre nagyobb eladásokat produkál a gyár.

Plusz pont, hogy nincsenek földtől elrugaszkodott árak, minden hétköznapi ember meg tudja magának vásárolni, ha szereti az órákat.




TAG Heuer

A fiatalok és fiatal felnőttek, üzletemberek körében volt eleinte népszerű ez a legendás óramárka, de mára ott tartanak, hogy több piaci szegmens felé is sikerrel nyitottak.

Rendkívül jól mutat, de a prémium minőséghez prémium ár is társul jelen esetben. Az nagyságrendileg 300 és egymillió forint között terjeng.

Természetesen az időtállóságra nem lehet panasz és minden valamire való órakedvelő kollekcióját gazdagítják ezek a termékek.

Kifejezetten divatkedvelőknek ajánlott az egyébként svéd gyökerekkel rendelkező óramárka.




Rolex

Egyszerűen kihagyhatatlan volt a listánkról, mert ez az óra az,a mit talán a legtöbben emlegetnek igazi csúcsminőségű órák terén, ezzel nem kisebbítve a többiek érdemeit.

A Rolex órák valahol nagyon brutálisan státusz szimbólumokká váltak.

Akiknek ilyenje van, azok mindig megbecsült tagjai egy közösségnek, társadalomnak.

Ez egy olyan csuklóra szánt ékszer, amit csak bizonyos rétegek tudnak megfizetni. 1926-ban szabadalmaztatták a vízálló óratokot Oyster néven, mely a mai napig a Rolex vízálló modelljeinek neve.

Ugyanakkor szabadalmaztatatta a menetes, tömített felhúzókoronát is. A céget egyébként 1905-ben alapították.



Citizen

A végére egy olyan órát tettünk be, ami egy kicsit kakukktojás. Ismert és nagyon is közkedvelt márkáról van szó, mely minőségi órákat gyárt, sokan mégsem értik teljesen, mit keres a listán.

Nos, az érdemeit felsorolva majd másképp fogsz gondolkodni róla!

Az egyik vezető óramárkáról beszélünk világ szinten. 1918- ban alapították a céget japánban és jelenleg közel 20.000 ember dolgozik azért, hogy a legjobb termékeket állítsák elő nekünk.

Azoknak, kik szeretik gyakran cserélgetni az óráikat nagyon jó választás lehet. Nagyon közkedvelt az óra az egyetemisták és a fiatalok köreiben a megfizethető ára és a stílusos megjelenése miatt.

OSZD MEG másokkal is!