McLaren óra: Richard Mille zseniális modellje, csuklóra szánt ékszer

Ajándék óra a McLaren mellé? Ez le fog venni minden férfit a lábáról!

Egy férfi szívéhez nem csak a hasán keresztül vezet az út.

Az igényes modern városi férfit egy órával is ugyanúgy le lehet kenyerezni. Különösen, ha annak az órának köze van az autókhoz is.

A Richard Mille RM 11-03 McLaren egy rendkívül erős darab Richard Mille óramestertől.

Érdekes és vakmerő húzás volt a színeket így keverni. Sportos kinézetre hajaz, mindenképpen nagyon erős kontraszttal, ami kifejezetten jól áll ennek az órának.

Az óra neve is mutatja, hogy sok köze van a McLarenhez.



A Richard Mille kb egy éve írt alá egy rendhagyóan hosszú, 10 éves megállapodást a McLarennel – a legtöbb márka ennek a felénél is rövidebb ideig próbálkozik. A McLaren évente nagyjából 4000, 4500 autót készít – a Richard Mille valamivel 4000 alá vallja az éves termelését.

Majdnem annyiba is kerül, persze némi túlzással!

Viszont hihetetlen élményben van része annak, aki egy ilyenhez hozzájut.

Sok óramárka szeret – vagy szeretett volna – odadörgölőzni egy-egy nagy autós névhez, és ezzel együtt annak vagyonos klientúrájához, azért valójában kevesek tudnak őszintén jól mutatni mellettük. Hiányzik az imázs, a termék, a csillogás.

Ennél az óránál azonban sikerült nagyjából mindenből hozni egy kicsit.

Az óra kinézetében valóban egy a egyben hozza a klasszikus és hamisítatlan McLaren stílust.



Felismerhető az autólegenda egyes fő jellemvonása az óra formájában és vonalvezetésében is.

Az óra feltűnően színes. Ennek oka az, hogy Richard Mille szeret erős színekkel és nem megszokott formákkal dolgozni, amit meglehetősen jól ki is használ.

Az a legújabb RM 11-03 a CarbonTPT és QuartzTPT anyagokat vegyíti.

A TPT a Thin Ply Technology rövidítése, ami arra utal, hogy a sötétszürke karbon tok számtalan, egyenként 45 mikronos (45 ezred-milliméteres) rétegek összesajtolt egészéből áll.

Ehhez adták hozzá, mintegy extra fűszerkeverékként a QuartzTPT-t, ami a narancssárga részekért felelős.



Az eredmény egy hihetetlenül könnyű, de még ennél is ellenállóbb és merevebb anyag. Eredetileg az anyag alapját, az NTPT-t verseny vitorlás hajók árbocához használták.

Sokak szerint ez egy igazi autós és sport óra.

Ezzel pedig csak egyetérteni tudunk. Látványos, jól használja a színeket, minőségi anyagokból van kimunkálva, és egy meglehetősen népszerű autómárka védjegyét viseli. Méltón, azt kell hogy mondjuk!