A nagy óra fémszíj kisokos: Az 5 legkényelmesebb szíj, tökéletes órákhoz!

Bemutatunk 5 olyan fémszíjat, amiket érdemes beszerezni, mert meg fogják hálálni magukat!

Az órakülönlegességek mellett nagyon fontos, hogy az ember csuklóján ezek az időtlen darabok kényelmesen álljanak, és ne zavarjanak a hétköznapokban.

Fontos, hogy ezek az óraszíjak nem olyan drágák, és nagyon praktikusak, szinte bármely óratípushoz jók.a

Ezeket egytől egyig, kedvező áron meg tudjátok vásárolni az ismert netes akciós oldalakon, így szerintünk érdemes többet is beszerezni, hiszen így folyamatosan feldobhatjátok órátok külsejét!

Oyster szíj


Ez egy igazi klasszikus fémszíj. Olyan darab, ami az elmúlt években egyfajta örök klasszikussá nőtte ki magát, nem véletlenül.

Hihetetlenül nagy precízséggel ügyeltek az ergonomikus kialakításra.

Gyakorlatilag az a jó óraszíj, amit észre sem vesz az ember a csuklóján, mert hozzásimul, anélkül hogy szorítanak, vagy súrlódna.

Na, az Oyster szíj pontosan ilyen! A márka 80 éves, így volt idejük kicsiszolni a megfelelő technikákat. A 3 sorban meghúzódó fémszemek nem csak gyönyörű látványt nyújtanak, de páratlan kényelmet.

Sikerét még inkább annak köszönheti, hogy univerzális, azaz női és férfi órákhoz is egyaránt jól passzol és különböző színárnyalatokban is kapható.


Shark Mesh szíj


A Cápának becézett óraszíj igazán különleges, mert ez már egy sportosabb, némileg extravagáns látványt nyújt. Első ránézésre senki sem gondolná, hogy ez egy kényelmes óra, pedig az!

A Shark Mesh fámszélai között szellős helyközök vannak hagyva, ezáltal nem izzad a csuklónk alatta, ami nagyon fontos egy óra esetében.

A fémszíj így nem tapad a bőrhöz, kellemetlen érzetet keltve. A fémszálak ritkább szövése tehát kifejezetten előny ebben az esetben. Leginkább férfi órákhoz passzol, mivel nem olyan vékony és kecses a ritkasága ellenére.

A Shark Mesh eredetileg az Omega óragyár által lett megalkotva és bemutatva az 1970-es években a Seamaster Ploprof modellel. A név egyértelműen arra utalt, hogy még a víz alatt is használható az óra, a Cápák területén is, lévén, hogy vízálló és extravagáns.


Engineer szíj


Ezeket a szíjakat a Seikonak köszönhetjük, ők alkották meg eredetileg a saját óráikhoz. Vaskos, 5 sorban rendezett szemekből áll, ami igazi markánsan maszkulin vonást kölcsönöz a viselőjének, így leginkább férfiak lettek megcélozva vele.

A kialakításuk miatt nagyon tartósak, így nagy igénybevétel esetén sem kell aggódnunk azért, hogy a szemek megsérülnek.

A legtöbben arról a tapasztalatról számoltak be a a viselőik közül, hogy több évtizedet is kibírnak a legapróbb sérülések nélkül, még akkor is, ha igazán durván bánnak velük.

Fontos, hogy ezt a fajta óraszíjat érdemes nagyobb tokú órához választani!


Jubilee óraszíj


Ezek az óraszíjak szintén nagyon nagy múltra tekintenek vissza. Egészen 1945-ig nyúlik vissza a történetük, amikor a Roley DayJust nevű modelljével együtt debütáltak a nagyvilág előtt.

Ma ez az óraszíj típus már retronak számít, holott ma is gyártják, forgalmazzák, ezt talán a "régi vágásának" köszönheti.

A felépítése egyedülálló, van ugyanis benne két matt színű sor, ami között három polírozott sor szem is látható, ez pedig egy meglepően üde összhatást nyújt.


A Jubilee szíjak további előnye, hogy az Engineer típussal ellentétben még kisebb órákhoz is ajánlhatóak, így akár nők is bátran viselhetik.

Ma pedig reneszánszukat élik, mivel egyre többen nyúlnak vissza a retro világába az órák között is!



Milanese szíj


A milánói szíj a nevéhez méltóan egyfajta olasz eleganciát kíván kölcsönözni a csuklónk és az óránk számára. Talán az egyik legelegánsabb, legkisebb szemekből felépülő óraszíj a kínálatban.

A nevéből is látszik, hogy Milánóból származik az eredeti ötlet.

Kecses, vékony, ennek ellenére nem darabos, olyan, mintha nem is lenne a csuklónkon semmi, mert simul, mint egy doromboló macska.

A finom szövésű óraszíjak már korábban megjelentek az óragyártók kínálatában, azonban sokáig nem voltak kellően népszerűek, ezért csak az elmúlt években váltak igazán híressé.

Az Apple Watch tette igazán naggyá a milánói szíjat, mert a reklámkampány során nagyban kiemelték a szíj jelentőségét és szépségét.