Ezekkel az újításokkal rukkolt elő 2019-ben a Rolex

A Rolex nem követi a többi gyártó által bevett sémát, és nem próbálja meg elkápráztatni a közönséget új technológiákkal, szerkezetekkel vagy formákkal évről-évre, hogy magára vonja a figyelmet. Mégis képes újra és újra felrázni az órapiacot.

Rolex Yacht-Master 42


Ha olyan órát keresel, ami a vízre született, akkor ez a neked való darab. Mindenki megcsodálta az idei Baselworld show-n a Rolex Yacht-Master 42-t, nem utolsó sorban amiatt a furcsa helyzet miatt, hogy nem úgy néz ki, mintha egy új Rolex modell lenne.

Ennek az az oka, hogy minden részlet olyan pontosan megfelel a hagyományoknak, hogy úgy tűnik, már évek óta ott ketyeg a márka kínálatában.

„A Yacht-Master széria egy kis növekedés után fehéraranyban is elérhető lett fekete kerámia betétekkel és kaucsuk szíjjal. A széria történetében talán most van a legközelebb a nevéhez, igazi drága jacht kiegészítő lett belőle a sportos szíjjal és 42mm-es mérettel.”


Rolex Sea Dweller


Mostantól a tenger mélyére is stílusosan lehet merülni – héliumszeleppel felszerelve és 1220 méterig vízálló az új Sea Dweller, amely így tökéletes társ lehet a vízalatti kalandokban.

„A Sea-Dweller arany acélban is elérhető mostantól, eddig a Submariner professzionálisabb nagytestvéreként csak acélból készültek a modellek, az arany a Submarinerek területe volt. Az első kritikák nem szerették, ennek ellenére hosszú előjegyzési listákra tudunk csak felkerülni, ha szeretnénk egyet, úgy tűnik bejött a koncepció.”


Rolex GMT-Master II BLNR

Bár kicsit más, mint az évek alatt megszokott hagyományos GMT-Master II (a piros és kék „Pepsi” lünettás verzió), de a sötét tónusú darab új ízt ad a vonalnak.

„A GMT Master II megkapta az ötsoros Jubilee szíjat, ami az utóbbi időkben csak a Datejust széria sajátja volt.

Ezzel visszakacsint a kerámia lünettás modellek előtti időszakba, amikor ez volt az alapértelmezett fémszíj a modellszériához. A fehérarany „Pepsi” verziót a közönséges festett számlapokon kívül meteorit számlappal is elérhetjük, ez biztos ki fog tűnni a hétköznapi megoldások közül.”

OSZD MEG másokkal is!