Rodania: mérnöki profizmus, egy svájci csoda: azoknak, akiknek az óra nem csak egy eszköz

A Rodania-t 1930-ban egy kis svájci városban Lengnauban, Grenchen közelében, számos más svájci márka (Breitling, Fortis, Movado, Rado, Atlantic) otthonában alapította Hans Baumgartner.

Ez az időszak a svájci óragyártás legszebb korszaka volt, amely a Rodania számára is sikert, kiváló hírnevet és gyors növekedést hozott, legfőképp kecses vonalú, lapos kivitelű óráiknak köszönhetően.

A gyors fejlődés lehetővé és szükségessé tette, hogy terjeszkedjenek, így az 50-es évek elején értékesítési irodákat nyitottak New Yorkban, Montreálban, Caracasban, Madridban és Brüsszelben.



A brüsszeli iroda irányítását egy fiatal, ambiciózus fiatalemberre bízták, aki nem bizonyult rossz választásnak.

Manfred Aebi szerette a munkáját, amit szívvel, lélekkel csinált, és nem bánta meg a brüsszeli megbízatást, hiszen idővel a szíve úgyis oda húzta. Aebi Belgiumban találta meg a szerelmet, itt alapított családot.

Időközben már az Aebi család következő generációja vette át az irányítást, és újra célul tűzték ki a világ meghódítását.

Mindezt luxusminőséget képviselő, ám kiváló ár/érték aránnyal is bíró órák gyártásával képzelik el, melyeket ugyanúgy áthat a minőség iránti elkötelezettség és lelkesedés, mint szüleik idejében.

És ennek az elhivatott munkának egy napon újra meglesz a gyümölcse.



A Rodania órák időtlen, mélyről jövő szépsége nem tolakodó, nem mellbevágó, nem magamutogató.

Egy Rodania óra csak idővel, és csak annak tárja fel igazi arcát, aki hajlandó időt szakítani rá, hogy kézbe vegye, elmerüljön a tok, a számlap, a szíj szépségében, minőségi kivitelében, és újra és újra visszatérjen hozzá.

A gyakorlatlan óravásárló hajlamos lehet arra, hogy futólag tekintsen rá, és egyszerűnek, szimplának lássa, pedig megannyi felfedezendő szépség lakozik minden egyes darabban.



OSZD MEG másokkal is