A H. Moser & Cie óramárka: óratokba öntött elegancia, amivel kevesen tudnak ringbe szállni


A H. Moser & Cie. kreációi a klasszikus stílusú svájci időmérőket kedvelők valamint az elhivatott óragyűjtők közt ismertek leginkább.

Rendre lenyűgöző komplikációkat rejtenek magukban a letisztult, örök eleganciát sugárzó formavilága a szerkezeteknek.

Azonban nem sokat mutatnak lenyűgöző szerkezetükből ezek a luxusórák a klasszikus formavilág éltetése végett. A manufaktúra által szabadalmaztatott Flash Calendar fejlesztése is erre kiváló példa, amelyet egy különlegességébe építettek a Moser Perpetual-nak.



Az egyik legklasszikusabb svájci órakülönlegesség ez az öröknaptáras időmérő, amelyet ilyen komplikált mechanikával szereltek össze. Nem mellesleg az új generációs darabokat duál rugós szerkezettel láttak el, amely hét napos járástartalékra képes.

Visszatekintenek egészen 18. század közepéig a manufaktúra, illetve a Moser féle órakészítés hagyományai, amikor is Schaffhausenben az órásmesterséggel elkezdett foglakozni Johann Heinrich Moser nagyapja, a luxusmárka alapítója Johannes Moser. Heinrich a tradicionális órásmesterséget még édesapjától tanulta el. 1824-ben, alig néhány év elteltével, megnyitotta már saját üzletét is. Néhány hónap alatt felfigyeltek kiemelkedő szakértelmére, valamint tehetségére nemzetközi szinten is.



Olaszországból valamint Párizsból is kapott felkéréseket. A manufaktúrából anélkül egyetlen darab sem kerülhetett ki a kreációik közül, hogy le ne ellenőrizte volna Heinrich, vagy egyik képviselője személyesen. készítettek időmérőket számos uralkodói háznak már 1860-ra, valamint értékesítettek már akkor világszerte.

Mint ahogy francia vagy éppen amerikai, úgy japán valamint kínai ügyfél is ugyanúgy szerepelt a vásárlóik között.

2002-ben ismét bejegyeztette nemzetközileg is a H. Moser & Cie. luxusmárkát Dr. Jürgen Lange új lendületként.

A Baselworld luxusóra- valamint ékszerkiállításon négy új órakollekcióval jelentek meg 2006-ra, pontosan név szerint a Moser-Perpetual 1. a Monard Date, Monard, valamint a szépséges Mayu különlegességekkel.

Még a megjelenés évében a komplikált luxusórák kategóriában a Moser-Perpetual 1első helyezést ért el a Grand Prix d'Horlogerie de Genève rendezvényen.

A speciális változatokon túl, a holdfázis kijelzős Perpetual Moon valamint az innovatív Henry Double Hairspring vonallal bővült azóta az órakollekciójuk.



OSZD MEG másokkal is!