Zenith Pilot Type 20: pilótaóra kompromisszumok nélkül amire sokan igent mondanának

A Zenith Pilot Type 20, a Zenith 1930-as években gyártott kompromisszummentes pilótaóráinak modern mása...

Rögtön térjünk is rá a legnagyobb meglepetésre a Zenith Pilot Type 20-szal kapcsolatban, amit bárki megtapasztalhat, aki kézre veszi: a képeken túl – amik bár sokszor többet mondanak ezer szónál, egy óra viselési élményét még nem képesek hűen visszaadni – a valóságban elképesztően jól mutat kézen a Pilot Type 20.

Egyszerre vintage és modern, egyszerre szórakoztatóan elnagyolt és az utolsó részletig kiélezett.



Végre a Zenith elhozta a pilótaóráit egy szélesebb körök által hordható méretbe: a Pilot Type 20 mindössze 40 milliméter átmérőjű – a Pilot Type 20 Extra Special-nak van 45 milliméteres változata, ha valaki az elnagyolt pilótaóra megjelenésre bukik, vagy csak simán annyival vastagabb csuklóval áldatott meg.

Aki szállt már kis géppel a magasba, esetleg olyan vitorlázó- vagy egyéb masinával, amelynek üveg a "teteje", tudja, irtó világos tud odafent lenni...

Az óra, mely kezünkkel együtt pedig folyamatosan előttünk van, szó szerint el tudja vakítani a pilótát csillogásával.

Ennek megfelelően a Zenith Pilot Type 20 egy "aged stainless steel", azaz patinásított rozsdamentes acél tokot kapott, amely úgy néz ki, mint bármely óra, amely megjárt néhány rázós bevetést mondjuk egy Spitfire cockpitjának berendezéseihez csapódva.



Az érzet azonban sokkal jobb, mint egy átlagosan lelakott óránál.

A szerkezetet teli hátlap rejti, a Zenith Elite 679-es dolgozik alatta, mely egy pofás, 4 Hertzen üzemelő, minimum 50 órás járástartalékkal bíró, igényesen kialakított de 126 alkatrészével nem túlbonyolított automata szerkezet.

A kalibert 100 méteres vízállóság védi – tényleg nem játékból néz ki olyan keménynek ez a modell.

A bőrszíjak belse gumival van bélelve, így védve meg a külső, hasított bőrt az izzasztó helyzetektől.

Több színben is elérhető, de szerintünk a zöld számlapos a nyerő a Pilot Type 20-ból. Ára másfél millió forint környékén alakul, amit tényleg csak a megmunkálás minősége, a saját szerkezet és az egyedi megjelenés segít ellenpontozni.

OSZD MEG másokkal is!