Omega: a minőség és a tökéletesség kőkemény ötvözete!

Az Omega többször is történelmet írt, mire bekerült a világ legnívósabb óragyárai közé.

Az Omega az egyik leghíresebb óramárka, olyan legendás márkák mellett, mint a TAG Heuer, a Rolex, vagy a Vacheron, illetve a Seiko.

Mindig is a minőség és a precizitás jellemezte, nem véletlen, hogy a legendás filmkarakter, James Bond csuklóján hosszú évtizedek után az Omega váltotta a Rolexet.

Az újabb James Bond filmekben egyre csak tetszelgő újabb Omega modellek nem csak a nagyközönség és maga Bond ízlését ragadták meg, hanem az óravásárlókét is.

Az Omega azonban nem ekkor jelent meg a semmiből.

Hosszú és izgalmas múltat tudhat maga mögött.

A cég elődjét Louis Brandt alapította. Brandt ekkor olyan zsebórákat állított össze, melyeket helyi kézművesek gyártottak, és kulccsal felhúzhatók voltak. Legfőbb piacát Anglia biztosította. Louis Brandt halála után két fia, Louis-Paul és César vette át a családi örökséget.

 A hatékony munkának és kommunikációnak köszönhetően a vállalkozás a 19. század végére kisebb gyárrá alakult.

1894-ben aztán elkészítették az első Omega óraművet, mely garantálta a sikert.

Louis és César végül 1903-ban távoztak az élők sorából, hátrahagyva az óraörökséget, amin oly sokat dolgoztak, és amit szinte a semmiből építettek fel.

kevesen tudják, de olyan híressé váltak az Omega órák, hogy még az űrben is jártak.

Neil Armstrong csuklóján is egy ilyen volt, de az Omega Speedmaster járt az olimpián is, 1932-ben ugyanis az olimpiák hivatalos mérőórája volt.

Először szintén egy Omega óra volt az, ami az 1953-as olimpián elektronikusan mért.

1969 után pedig alig lehetett olyan űrhajóst találni, aki ne Omegát hordott volna. Később az Omega Speedmaster az Apollo-missziók fedélzetén több ízben jelen volt.

Egészen a 20. század végéig kisebb-nagyobb gazdasági válságok, pénzügyi nehézségek ütötték fel a fejüket, míg 1999-ben módfelett sikeres saját fejlesztést mutattak be: a Calibre óraművet. A cég történelmet írt, bekerült a világ legnívósabb óragyárai közé.

Ma is tartják a szintet.

Óráikkal évről-évre elkápráztatják az órák szerelmeseit.

Az a hír járja az Omega órákról, hogy az egyik legpontosabb órák, és nem csak elegánsak, de jó viselni is őket ergonomikus kialakításuk miatt.

Aki tehát Omega órán gondolkodik, az nem lő mellé.

Egyszerre fogja érezni az eleganciát és a hihetetlen pontosságot, nem feledve, hogy a modernkori James Bond sem bízta másra az időt, mint az Omegára.