A világ legdrágább órái: ezeket még a milliomosok sem engedhetik meg maguknak

A szupergazdagok és iparmágnások kiváltsága ez a néhány méregdrága karóra. Nem földi halandóknak szánt óracsodák!

Az itt felsorolt órák közül mindegyikre olyan sokáig kellene gyűjtenie az átlagembereknek, hogy aggastyánokká válnának, mire az óraszíjat ki tudnák belőle fizetni.

És akkor még csak nem is túloztunk!

Ezek az órák méregdrága ajánlatok szupergazdagoknak: még nekik is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk ezekért a darabokért.

The Hublot


A Hublot néven ismert óragyár valaha készített legdrágább darabja. Már a külsején is azonnal látszik az ember számára, hogy ez egy különleges darab, olyan, amiből nem készült sok a világon.

A Hublot órákat mindig is jellemezte a modern, üde frissesség, és a vagány design, ezzel az órával azonban még így is képesek voltak szintet lépni.

A The Hublot nevű modellt 1,5 milliárd forintért kínálják, így csak a világ leggazdagabbjai tudhatják magukénak: 1200 gyémánt található rajta, és maga az óüra 14 hónapon át készült, és 17 ember keze munkája járult hozzá, hogy befejezzék.


Patek Philippe Super Complication - Henry Graves


Ez egy múltbéli, mondhatni történelmet "idéző" darab, ami annak idején 1933-ban Henry Graves amerikai bankáré volt. Az óra 18 karátos aranyból készült, és valójában nem is karóra, hanem egy zsebóra, abban az időben még ez volt a divat.

A szerkezet különlegességét és egyben egyediségét az adja, hogy 900 mozgó alkatrészből áll és 5 éven keresztül építették az azt működtető óraszerkezetet.

Végül azóta 2,4 milliárd forintért vásárolta meg a katari királyi család egyik tagja, azonban mivel nem fizette végül ki, így az aukciós ház visszavette az órát.



Breguet Grande Complication Marie Antoinette


Ez a világ legdrágább órája utáni második legdrágább óra. Földi halandó aligha tudhatná magáénak. Annak idején Marie Antoinette a francia királynő állítólagos szerelme Abraham-Louis Breguet tervezte.

1782-ben kezdte meg az óra tervezését és fia fejezte be 1827-ben 4 évvel apja halála után. Marie Antoinette azonban soha nem látta ezt a csodálatos aranyból készült órát, amelyet évtizedek alatt tudtak csak elkészíteni.

A külseje teljesen megigézi a tekintetet. Aprólékosság, maximális kidolgozottság jellemzi, és természetes 18 karátos aranyból öntött mesés formaterv. Ez már nem is óra, hanem egy időtlen ékszer.

Az értéke szinte felfoghatatlan: 8 milliárd forintnak megfelelő pénzt kérnek azért, hogy valaki a csuklóján hordhassa...


Graff Diamonds


Ez a világ legdrágább órája jelenleg ezen a Földkerekségen. Az óra ára szinte lélektani, és már-már megfizethetetlen: 10 milliárd forint... egy kisebb ország éves költségvetése!

A Graff Diamond megalkotója az angol ékszercég, magával az órával pedig mgé a Forbes magazin is foglalkozott, sőt, a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült ez a briliáns szerkezet.

Az óra érdekessége az, hogy a gyártó elmondása szerint tiszta, azaz nem véres gyémántokból áll. Ez azt jelenti, hogy egyetlen olyan drágakövet sem használtak fel, amihez emberek vére tapadt volna valamilyen módon.