A világ legőrültebb órái: ki sem néznéd belőlük, hogy ezek tényleg "ketyegnek"

Ez a lista alaposan felforgatja a világnézeted és mindazt, amit az órákról eddig tudtál vagy gondoltál...

Iron Samurai


A Vas Szamuráj névre lemagyarosítható óra elképesztő dizájnnal bír. Egyszerre ötvözték benne a hagyományokat, a vas iránti tiszteletet, és a modern idők hívó szavát.

A végeredmény meglehetősen futurisztikusra sikerült, meg kell hagyni.

Az óra szénszálas acélból készült, amit legalább 1000 darabra "szemeztek szét". A szemek közé beépített különleges led adja a fényt, mely világítva mutatja meg a pontos időt.

Ez egy digitális óra, nem egy hagyományos klasszikus. Arról pedig lehetne vitatkozni, hogy mennyire praktikus és zavaró a szemnek az időt leolvasni róla. Sötétben biztos hatékonyabb!

 

Vanity Mirror

Nők, figyelem! Ez az óra lehet a te tükröd tükre...

Az óra ugyanis gyakorlatilag egy tükör. Persze funkcionál is, azaz mutatja a pontos időt, de emellett a számlap nem más, mint egy igen reflektív tükörfelület.

Karcmentes a felülete, rozsdamentes acéltokba van zárva, és szintén ledes megvilágítással képes mutatni az időt.

Ez azoknak a nőknek lehet jó, akik magukat is szeretik csodálni, így egyszerre nézheted meg a pontos időt, és a sminked, vagy frizurád.


Green Geek Power


Ez az óra úgy néz ki, mint egy földönkívüli ügynök speciális órája a jövőből. Mások szerint pedig olyan, mintha egy töltő lenne.

Különleges világítási technika áll az óra mögött, mely fifikánsan mutatja a pontos időt. Valójában első ránézésre sokan le sem tudják olvasni róla, amit mutat.

Kell egy kis belerázódás, hogy ki tudd ismerni.

Ráadásul az óra alakja sem hasonlít semmilyen eddig megszokott órára, mert olyan, mint egy távirányító. Bizarr, de mutatós?


EleeNo EG3


A japán Tokyoflash alkotta meg ezt a szintén egyedi, már-már különcködő darabot. ha az ember ránéz, azonnal rávágja, hogy ennek a szerkezetnek semmi, de semmi értelme.

Különleges kis változó négyzetek mutatják ábraként a pontos időt, meglehetősen érthetetlen módon.

Ha az utcán menve megkérdeznék tőled, hogy mennyi az idő, nem biztos, hogy ránézve erre azonnal meg tudnád mondani!


Wooden Wath


Ez egy igaz fa óra. Egy olyan darab, ami tényleg fából van. A WeWood Chrono Watch nevű vállalat alkotta meg egy hirtelen ötlettől vezérelve.

Az óra maga 100%-ban természetes fából készült, méghozzá olyan fanyesedékek és hulladékok felhasználásával, ami a faiparban keletkezett.

Ezáltal az újrahasznosítás és a Föld megmentésének szimbólumaként is hivatkoznak rá.

A fa óraszíj kissé kényelmetlennek hat első ránézésre, de a tapasztalatok szerint nem is annyira vészes a viselése.

Kifejezetten remek ajándék lehet olyannak, aki valamiért allergiás egyes összetevőkre, fémekre.