5 ízig-vérig skeleton óra, amik semmit sem rejt el előlünk

A skeleton órák a viselhető elegáns karórák egy új generációját képviselik. Külön állatfaj, mondhatnánk.

Itt ugyanis az órakészítő, az óramester egyfajta vizuális utazásra hívja az óra finommechanikai világába a viselőjét, és a kíváncsi szemlélőt.

Ahogy az "óraváros" fogaskerekei és az azt mozgató mechanika feltárul előttünk, az állunk leesik.

Jól látható tehát, hogy ezeknek az óráknak kettős funkciója van. Elegánsak, praktikusan, és vizuális élményt is adnak.

Előrántottunk képzeletbeli órazsebünkből 10 ilyen látványos órát!

Blancpain Squelette 8 Jours

A különleges óraritkaság a Villeret kollekció része az óragyártó repertoárjában. kifejezetten arra próbáltak rájátszani, hogy az óra állandóan mozgó szüntelen mechanikája látható legyen a viselője számára.

Ezért a kifejezetten tisztára sikerült zafír elő és hátlapok fellelnek. Különleges acélváza speciális csillogást ad neki, ráadásul 8 köves órának számít, a nevében is el van rejtve ez a különlegesség.

Igazi műalkotás, és kellemes vizuális élmény a rózsaszín kövek az ezüstös fémmel való találkozása!

Chronoswiss Timemaster Chronograph

A Chronowiss dobta eredetileg piacra ezt az órakülönlegességet még 2014-ben. Egy korábbi modell volt az alapja, amit lényegében "lecsupaszítottak", így kapva hangsúlyosabb látványt a bent működő mechanika. Az óralapmozgalmasra sikeredett, több jelzővel, mely még speciálisabbá teszi az órát magát.

Vastag keretet kapott maga a számlap, mely sötét rozsdamentes acélvázban foglal helyet. Maga az óra automatikus, és 44 milliméter átmérőjű, valamint 15,3 milliméter vastag.

Glashütte Original Senator manuális skeleton óra

Ez az óra eredetileg az ugyanilyen nevű, Glashütte Original Senator Manual Winding modellen alapul, csak szintén annyit tettek vele, hogy újra tervezték és lecsupaszították, megszabadították átlátszatlan számlapjától, és mindent a látványnak rendeltek alá, no meg a precíz működésnek.

A 18 karátos rózsaarany keretben helyet foglaló fehéres számlap belseje kellemes kuszaság, a mélykék óramutatók pedig markánsan feldobják az óra "központi" részét. Az órát 2014-ben adták ki.

A számlap szélén elhelyezkedő fekete római számok mutatják az aktuális időt, a fekete bőrből készült csuklószíj pedig az egészet "átöleli", keretet adva neki.

Hublot Classic Fusion Classico Ultravékony, Ultrafekete

Ez az óra ízig-vérig fekete. Úgy értve, hogy szinte mindene! A Hublot gyártotta le, és nem spóroltak a sötét árnyalatokkal, gyakorlatilag egyetlen fekete színből "faragták" ki az egészet.  Ez az óra azért különleges, mert nagyon vékony. Mindössze 8.3 milliméter vastagságú és 45 milliméter átmérőjű.

Ez az óra kézi felhúzós specialitás. 130 különálló darabból állították össze, 23 követ tartalmaz, és látható az óralap mögötti mechanikus világ, az óra lelke. Az órában helyet kapott még egy csoda, ami 90 órás működést is biztosít.

Maurice Lacroix Masterpiece Squelette Torque

A Maurice Lacroix nemrég adta hozzá ezt a modellt a Masterpiece, azaz Mestermű kollekciójához, ezzel felhívva a figyelmet arra, hogy különleges darabról van szó. A 43 mm átmérőjű rozsdamentes acélvázban helyet foglaló óra lelke szintén látható a "nyitott" számlapon keresztül.

Automatikus elven működő óra, 45 órás működéssel. Az óra belsejében található fogaskerekek színe eltérő, így még nagyobb hatást gyakorol a viselőjére, és ad az egésznek egy kontrasztot.

Piaget Altiplano 38mm Only Watch 2013 Skeleton 1200S

Fémes hatású óra, melyet 2013-ban dobott piacra a Piaget. A vékonysággal egy rekordot is áttörtek. Jelenleg ez a világ legvékonyabb, működő automatikus órája, a maga 2,3 mm vastagságával.

Az óra váza 18 karátos fehérarannyal van bevonva, és itt is jól szemügyre vehető az óra belseje, és az azt mozgató finom kis fogaskerekek, a mechanika maga.

Az órában található kövek lila kvarckristályokból állnak, és adnak egy kis színt az amúgy szürke, de izgalmasan vibráló szerkezetnek.