Cartier Tank: egy ízig-vérig öltönyóra, markáns személyiségeknek

Egy legenda újra testet ölt.

Sokaknak ismerős lehet ez az óra, ami egyáltalán nem véletlen. Az óra ugyanis egy örök klasszikussá vált az idők során.

Arról nem is beszélve, hogy egy igazi öltönyórát köszönthetünk benne.

Az öltönyóra azt jelenti, hogy az óra annyira elegáns, hogy kifejezetten business, azaz üzleti stílusban való megjelenéshez alkalmas.

Emellett bárkit öltöztet gyakorlatilag, még ha egy kicsit lezserebb stílusban veszi fel is.



Az óra Cartier Tank néven került a piacra, és hamar végigsöpört az egész világon.

Az óramániások örök klasszikusává nőtte ki magát, gyorsan mindenki kedvence lett.

A Cartier Tank a világ egyik legelső piacra vitt férfi karórája. 1904-ben az elsők között a Cartier Santos törte meg a jeget, ami a fejlett világ férfiúi és a karórák viselete között húzódott.

A legelső karórákat férfi kézen persze már a megelőző század végén is hordták csatatereken, de a civil életben karórát hordani végletekig nőies dolognak számított – a férfiak zsebórát viseltek.

A megannyi háború – köztük természetesen a legfontosabbal, az I. világháborúval – azonban elfogadottabbá tette ezt a szokást, ugyanis a férfiak a kezükre szíjazott zsebórákkal voltak kénytelen harcolni, hogy a harctéren összehangolt támadásokat végezhessenek.

A "Large" avagy nagy modell 25,5mm széles és 33,7mm magas, mindössze 6,6mm vastag.



A "Small" azaz kicsi modell pedig 22*29,5*6,8mm. A "Large" modell apró méretezése ne lepődjünk meg, ha lecsapja a biztosítékot a 38-42-45, vagy még annál is nagyobb órákhoz szokott ízlésünknek és agyunknak.

A lekerekített, fülekkel egybe öntött tokélek, a tökéletesen integrált, Cartier minőségű bőrszíjak, valamint a harcias, múltszázad elejét idéző, római indexes, kék mutatós számlap együttesen egy vérbeli Cartier-vá, sőt, Cartier Tankká állnak össze.

A pontot az i-re a korona végén található apró cabochon díszkő teszi fel.



A Cartier Tank Louis Cartier ezen új, mechanikus szerkezettel szerelt modellje nagy méretben, arany tokkal kb 3 millió forintba kerül – a többi változat pedig gyémántoktól és mérettől függően 2,8 milliótól hat millió forint fölé terjednek...