Igazi Zenith, az El Primeron túl: Zenith Dedy Classic többféle változatban

Új üdvöske az órák között? Ez egy igazi különlegesség!

A Zenith mindig is egy igen markáns órákat gyártó, meglehetősen megbízható vállalat volt a történelem folyamán.

Napjainkban is ott van az élmezőnyben, és képes olyan óramodellekkel előrukkolni, amik pozitív értelemben óriási meglepetéseket hoznak magukkal.

Az elmúlt néhány év termései között van a Zenith El Primero, de vannak oylan óráik is, amik most kezdenek betörni a köztudatba.



Ilyen a Zenith Defy kollekció részeként megérkezett óra is, ami egy ízig-vérig svájci luxus férfi karóra látszatát kelti: mert az is.

Elegancia felsőfokon, maximális adagokban kimért pontosság, megbízhatóság.

Minden, amiért a Zenith szeretve volt az elmúlt évtizedekben.

A Zenith Defy igazán elegánsra sikeredett, jól passzol az igényes öltönyös és casual stílushoz.

Két fő csapás van: a kék, "sunburst" névre hallgató, lágy, fényes, központos csiszolású tele számlapos, valamint az áttört számlapú, Skeleton avagy csontvázasított változat. Mindkettő elérhető titán csaton, gumi vagy bőrszíjon egyaránt, minimális árbeli eltéréssel a különböző szíjak illetve a számlap léte-nem-léte alapján.



Fontos és becsülendő tulajdonság, hogy az óra 100 méterig vízálló.

A tok 41 milliméter átmérőjű, 10,75mm vastag, titánból készül, tehát könnyű – ezzel itt egy újabb alkalom, hogy hangsúlyozzuk: a nehéz óra nem feltétlen egyenlő a minőségi órával.

Hála a titán toknak és a visszafogott méretnek, az új Zenith Defy Classic súlya minimális – pár éve ezen az árszinten még elképzelhetetlen lett volna egy ilyen egzotikus anyagból megalkotott, ilyen összetettségű tok és csat (mert természetesen a csat is titán, nem csak a tok)... De hát a svájci óraipar is fejlődik, nem csak a tech- és az autóipar!

a tele számlap egy tökéletes (és, lássuk be, hiánypótló) adalék a Zenith felhozatalában, ami a versenyképes, modern, "casual" avagy hétköznapi viseletre tervezett hárommutatós órákat illeti, míg az áttört számlap mintha egy modern megtestesülése lenne az eredeti Defy-nak – csak az első Defy idejében még nem voltak olyan gyártási eljárások...

A Defy egy örök klasszikussá nőheti ki magát az elkövetkező években.



A külseje még az avatatlan szemeket is magával ragadja, még a laikusok is azt mondják rá, hogy "ez egy kifejezetten szép óra".

A minőséget és a csuklóra szánt ékszert azonban alaposan meg kell fizetni.

Ez az óra ugyanis igencsak zsebbe nyúlós, egész pontosan 2 millió forint körül mozog az ára.

OSZD MEG másokkal is!