Panerai L'Astronomo Luminor 1950 Tourbillon: csillagászati minőségű óra a Paneraitól


Ez egy igazi 2018-ban debütáló újdonság volt a Panerai berkeiből. Egy csodálatos karóra, ami egy igazi luxus kinézettel rendelkezik, és csillagászatinak mondható összegért kínálják, mégis megéri.

Hogy miért is?

Mert a belé rejtett tudás és a minőség is csillagászati!

Teljes nevén az Officine Panerai L'Astronomo Luminor 1950 Tourbillon Moon Phases Equation of Time GMT PAM00920 egész jó vétel.

Ez egy igazi robusztus óra.



A nagyobb darab kategóriába esik, melyek vaskosabbak, azonban mégis ergonomikus a kialakítása, rásimul a csuklóra, szinte ékszer sem lehet venni, amikor hordjuk.

Az óra nem hazudtolja meg magát, 50 milliméteres óratokkal rendelkezik, és ugyanennyit kóstáló millióba kerül, azaz az órát 50 millió forintért kínálják.

Az óra számlapja zseniális alkotás lett: mozgalmas, mégsem zsúfolt.

A zafírüveg mögé rejtett látvány önmagáért beszél.

A 9 órai másodperc mutató alatt egy apró kristály található, mintha csak egy fekete tavacska kifeszített víztükre lenne. A számlap perifériájára, az indexek alá szintén jutott a zafírból

Döbbenetes térélményt nyújt a számlap – amit persze tovább erősít, illetve elősegít annak rendhagyó átmérője.

 

A számlap jobb és bal alsó sarkában napnyugta, illetve napkelte időt láthatunk – egyike a számos, a "L'Astronomo" csillagász névhez illő funkcióknak.

Középen, egy lineáris skálán kimutatva időegyenlet-kijelzést találunk. Ez az óra által mutatott középidő és egy napóra által mutatott valódi idő különbsége. Mert hogy míg mi kényelmi okokból minden napot 24 órásnak mérünk és élünk meg, a valóságban az eltérés nagyjából -14 és +15 perc között változik.

Az óra magában foglalt tourbillon szerkezete összesen 4 napnyi járástartalékkal rendelkezik, ami igen impozáns.

A hátlap is igen mozgalmas, itt aztán már egy igazi nyüzsgő világ tárul az egyszeri szemlélő elé.

Itt láthatjuk a 4 napos járástartalék kijelzését is, ami apró íven mozog.



Az óra azért is nagyon különleges, mert 100 méteres mélységig vízállóvá tették, ezt pedig senki nem várta volna el, mert így is egy csuklóra szánt csoda.

A Panerai hatalmasat alkotott ezzel az órával.

Bár az 50 millió forintos vételár soknak tűnhet, ezért az árért egy korát és a piacon lévő órák nagyjának tudását meghaladó órát kapunk.

OSZD MEG másokkal is!