Japán órák kontra svájci órák: melyiket miért? A nagy összecsapás, amire mindenki várt

Meglepődsz majd az eredményen! Megmérték mindkettőt!

Nagyon sokan nem tudják, melyik a jobb, pontosabb óra.

Vagy egyáltalán, jogos ez a kérdés? Hisze két kocsit is össze lehet hasonlítani, de minek?

Hiszen az egyik ebben jó, a másik pedig abban... De ha már mégis méregetni kell a tulajdonságokat, akkor vajon egy ízig-vérig svájci óra kerülne ki győztesen, vagy egy erős japán óracsoda?

Az egész odáig nyúlik vissza, hogy az elmúlt évtizedekben komoly, szinte már fanatizmussal felérő áhitat és rajongás kezdte el övezni az egyes óragyárakat.

Az órarajongók tábora végül két nagyobb táborra szakadt: egyesek a svájci órákra, mások pedig a japán csodákra esküsznek.

De kinek van igaza és miért? El lehet ezt egyáltalán dönteni?

A svájci óraipar hosszabb múltra tekint vissza, mint a japán, de a japán mérnökök elszántsága és a keleti gondolkodásmódjuk segített nekik abban, hogy rohamléptekkel zárkózzanak fel műszakilag és minőségben is.A svájci fölény a prémium kategóriában jelentős, sok gyártó sok típust gyárt és finomítgat évtizedek óta, ők inkább a hagyományos, bevált technikát tartják minél tovább gyártásban.

És éppen ez az oka, hogy nem sok értelme van az ilyen összehasonlításnak, mert autós hasonlattal élve egy japán és egy német luxusautót ugyan össze lehet hasonlítani, csak semmi értelme, mindkettő luxust kínál, de máshogy.

Mégis megmérte a nagymutató blogja, hogy mégis, feketén-fehéren mit mutat a tudomány.

Alaposan meg is lepődtek a végeredményen!

A mérés eszköze a Lepsi Watch Scope volt, amely egy kifejezetten erre a célra készült szerkezet.

A végeredmény ugyanis egyértelműen azt hozta ki, hogy valójában nem számít és nem is érdemes összehasonlítani.

Az alsó / közép kategória határán egyensúlyozó szerkezetek japán modelljei éppen úgy teljesítettek, mint svájci társuk.Ami egyértelműen látszik, az a következő: ezek a szerkezetek gyárilag nincsenek szabályozva pontosra, viszont magukban hordozzák a lehetőséget, hogy egy hozzáértő órás mester akár álomhatárra szabályozza őket.

Így a nagy kérdés el is dőlt.

Sokak szerint a japán vagy épp a svájci órák a jobbak, azonban ez egy tévhit leginkább.

Mert két sportkocsiról sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik jobb a másiknál...