A mélység komplexitása: avagy 5 elképesztően összetett, merüléshez tervezett luxusóra!

Ezek az órák már nem csupán eszközök. Mestermunkák! Ráadásul mindegyik egy külön egyéniség!

Léteznek olyan különleges órák, amiket kifejezetten az extrém körülmények elbírására terveztek. Amik túlmutatnak azon, mint amik valójában.

Ilyenek azok a merülésre tervezett egyedi órák, amik több száz méter mélyen sem mondanak csütörtököt.

Megbízhatsz bennük, akár az életed is rájuk teheted, mert ellen fognak állni a víz fojtogató erejének!

1. IWC Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month



Ez egy olyan különleges óra, hogy kifejezetten egyedi megrendelésre készítik el. Az antik jellegű külső fémesen csillogó elegáns összhatása, és a titán borítású váz egyenrangú kihívójává teszi a piacon lévő összes többi luxusórával szemben.

Az egyik legösszetettebb óraszerkezet kapott helyet benne, mely egy 49 milliméteres átmérővel rendelkező tokban kapott helyet.

Kategóriáját az árcédulája is tökrözi: 45.000 Font azaz ~ 16.3 millió forint

2. Richard Mille RM 032



Richard Mille nem akármilyen ajánlatott tett a világ számára. Hatalmas, jól látható dátumozás kedvez a merüléskor a viselőjének, ráadásul rendelkezik energiatakarékos funkcióval is. Titán borítása eleganciát kölcsönöz, átmérője 50 milliméter. Fekete-vörös színű designjával igazán egyedülálló, sok más órát maga mögé utasító darab.

Mindehhez mélyen a pénztácánkba kell nyúlni. Az ára kb. 30 millió forint-tól

Akit komolyabban érdekel, további infót ide kattintva talál az óráról

3. Breguet Marine Royale (5847BR/Z2/5ZV)



Figyelemfelkeltően szép, 45 milliméter átmérőjű óra aranyat ér. Szó szerint, ugyanis 18 karátos aranybevonattal rendelkezik, és 300 méteres mélységig garantáltan vízálló. Van benne energiatakarékos funkció is. Elegáns, világos tónusokban igazán hivalkodó merülőóra, mely sok búvár szerelme tárgya.

Az ára nagyjából 10 millió forint körül mozog


4. Blancpain X Fathoms (5018-1230-64A)



A Blancpain alaposan kitett magáért egy olyan órával, ami hihetetlenül professzionális, és mindennel fel van szerelve. Sok funkciót sűrítettek egy aprócska szerkezetbe, bivalyerős versenyzővé téve az órák piacát.

Ez egy 55 milliméter átmérőjű, igazán testes mechanikus óra. Még azzal is kedveskedtek a merülőknek, hogy 5 perces stopper funkcióval is rendelkezik a dekompressziós szünetekhez. Remekre szabott, sötét színvilág, enyhe neonzöld, így a víz alatt is jól kivehető számokkal, jelzésekkel.

Mint az előző óra, szintén a 10 millió forintos ársávban mozog


5. Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Pro Geographic Navy SEALs

Talán az egyik legelegánsabb az összes közül, de persze ízlések és pofonok. Gyönyörű, aranyozott, fémes hatás fekete alapú titán vázon. Kifejezetten extrém körülmények között is helytáll. 45 milliméteres átmérővel rendelkezik, és 18 karátos aranybevonattal, valamint 300 méteres mélységig egészen biztosan senkit sem fog cserbenhagyni a víz alatt!

Ára ~12 millió forint