Ez az óra 15 ezer gyémánttal van díszítve: igazi rekorderré vált

Ezzel bekerült a Guinness Világrekordok közé.

Egy nem akármilyen darabról lesz most szó, ami méltán kerülhetett be a történelem lapjaira azzal a hihetetlen vállalással, hogy a világon legtöbb egyetlen órára felhelyezett gyémánt található rajta.

A karóra készítője, Aaron Shum hongkongi ékszerész igazi rekordgyűjtő, új gyémántos alkotása már a kilencedik, amivel bekerült a rekordok könyvébe.



A pünkösdi rózsát formázó ékszer két virágból és három bimbóból áll, ezeken 15 ezer 858 apró gyémánt található, melyek összesen 50,01 karátot tesznek ki.

Az ékszer értékét 441 ezer euróra (140 millió forintra) becsülik – közölte Reena Ahluwalia művész, aki szintén sokat dolgozott ezen az árcédulán.

200 órányi megfeszített munkával ő festette az óra számlapját, ami mi mást ábrázolhatna, mint egy gyémántot.

Bár az óra egészen nagy, mégis nagyon kifinomult hatása van, csakúgy, mint a pünkösdi rózsának – mondta Ahluwalia.

Shum először 2015-ben került be a rekordok könyvébe, akkor összesen 401,15 karátot érő, 11 ezer 441 darab gyémánttal díszített egy gitárt.



Az általa készített, 9888 gyémánttal díszített, kólásüveg formájú kézitáska szintén Guinness-rekorder lett.

Elképesztő, hogy még mindig vannak olyan próbálkozások az órapiacon, melyek egyszerre tudják az egész világot és a szakmát is elkápráztatni.

Az ilyen minden akaró, nagyra törő órák tervei mindig is a zseni óramesterek és remek művészek fejében születtek meg, így volt ez már a közelmúltban is.

OSZD MEG másokkal is!