Óradoboz, óratároló áttekintő: a legjobb óradobozok, igazi óragyűjtőknek!

Akiknek különleges órái vannak, azok tudják, hogy ezek nem csak hogy rendkívül értékes tárgyak, egyedülálló szerkezetek, de sokszor úgy tekintünk rájuk, mint egy igazi kincsre, mert azok is.

Ezért nem mindegy, hogy mikor nincs a kezünkön, vagy több óránk is van, akkor ezeket pontosan hol tároljuk.

Az effajta órakülönlegességeknek ugyanis megvan a maga nívója, megvan a maga kis helye.

Bemutatunk most nektek néhány remekre szabott óradobozt, igazi óra "ínyenceknek"!

Ne feledjük, hogy akik olyan különlegességeket vásárolnak és használnak, mint a TAG Heuer, vagy a Rolex, azoknak fontos arra is gondolni, hogy ezeket hol tartják.

Fontos, hogy biztonságban tudják, és az órákhoz bármikor hozzá tudjanak férfi anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, hogy valaki eltulajdonítja őket.

A gyűjtők kifejezetten több óra befogadására és tárolására képes óradobozokkal rendelkeznek.

Fontos, hogy az órák folyamatosan járjanak, ne zavarja be őket semmi. A lemerülés veszélyes i fennállhat egyes modelleknél, de léteznek ma olyan óradobozok a piacon, amik megvédik ezektől, valamint más külső behatásoktól az órákat.

Rengeteg elegáns modell létezik. Faberakásos tokok, fémdobozok, bőrdíszműves dobozok, és olya ok, amiket tényleg nagyon nehéz feltörni, a kifejezetten értékes és egyedülálló daraboknak.

Ezek legtöbbje nem csak tárolásra jó, hanem arra is, hogy egyes óragyűjtők stílusosan mutathassák be a kollekciójukat.

Az Orbita kifejezetten stílusos egyedi óradobozt gyárt például erre a célra, ráadásul rendelkezik egy szerkezettel, ami kifejezetten mechanikus órákra van tervezve.

Akik nagyobban gondolkodnak, azoknak pedig a Buben & Zorweg kifejezetten méretesre sikeredett, egyszerre több órát tárolni és védeni képes hatalmas páncélszekrényét ajánljuk.

Egyáltalán nem néz ki páncélszekrénynek, mégis illetéktelen kezek számára áthatolhatatlan, miközben elegáns stílusjegyekkel maga mögé utasít egy stílusos bútordarabot is. Sőt, még szekrények, gardróbok közé is beépíthető.

Összesen 26-44 óra helyezhető el benne, és van benne elektromos zár-rendszer is!

Ha valaki azonban még ezzel sem éri be, és szeretné, ha az óráit ténylegesen a legdörzsöltebb tolvaj elől is biztonságban tudhassa, akkor egyes cégek sci-fi be illő high-tech széfekkel tudják felvenni a versenyt ezekkel az igényekkel.

A Brown Safe vállalat által gyártott The Chronos is ilyen. Egy áthatolhatatlan széf, amiben az óráink egészen biztos, hogy védve vannak mindentől.

Még ujjlenyomat olvasó és GPS helyzetmeghatározó rendszer is helyet kapott benne.

Sőt, annyira erős fémborításból készült, hogy katonai besorolást kapott, egyszerűen törhetetlen.