Vacheron Constantin: a két remekre szabott üdvöske, amik bárkit elragadnak

A márka korábbi felhozatalát elnézve biztosak lehetünk benne, hogy az órák bőven a több tízmilliós kategóriába tartoznak. A modellek a Les Cabinotiers kollekció részét képezik, amely a legnagyobb tiszteletben álló és legtehetségesebb órakészítőknek járó titulusra (cabinotier) utal.

Minute Repeater Tourbillon Sky Chart

A Minute Repeater Tourbillon Sky Chart szintén elegáns külsőt kapott fehérarany vázával és fekete óralapjaival. Az elülső lapon a tourbillon szerkezet látható, és az az összesen 5,8 karátnyi baguette gyémát, amelyek az óra keretébe kerültek bele.

A hátsó óralapon a Genf feletti éjszakai égbolt csodálható meg, a Tejúttal, csillagképekkel és csillagokkal együtt. A hátlap 23 óránként és 56 percenként fordul meg a tengelye körül, a csillagidő alapján. A mechanizmus ugyan az a 2755 kaliberű szerkezet, ami a Phoenix-et is hajtja.



Grand Complication Phoenix

A Grand Complication Phoenix 15 komplikációt tartalmaz, vagyis 16-ot, ha az ember hozzájuk számolja azt a kézzel gravírozott keretet, ami önmagában 300 munkaórát vett igénybe.

A műalkotás (ez a megnevezés igazából az óra összes elemére illene, de most a keretről van szó) egy főnixet ábrázol – a legendás madarat, ami 500 évente lángokba borította magát, majd újra feltámadt hamvaiból a halhatatlanság szimbólumaként.

A váz egyébként 18 karátos rózsaaranyból készült, 47mm széles, és 19,1mm vastag.

Az óra komplikációi két óralapon helyezkednek el, és egy naptárat, időegyenletet, energiaszintet, napkelte és napnyugta időpontokat, egy égtérképet, a hold korát és fázisát, csillagórákat és –perceket, évszakokat és csillagképeket jelölnek.

A modellben egy 839 alkatrészes kézzel felhúzható 2755 kaliberű BOSS mechanizmust tartalmaz, amiben egy tourbillon gátlómű dolgozik és egy percismétlő funkciót is kínál. 



OSZD MEG másokkal is!