TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph Panda: a vintage modern reinkarnációja a legendás gyártól

És ezért szeretjük igazán, amikor a legendás óragyár előrukkol valamivel!

A szóban forgó darab nem csak azért egyedülálló és említésre méltó, mert vagányul néz ki.

Ez a magas minőségű órákat gyártó Tag Heuernél már alap.

Sokkal inkább azért jelentős ez az óra, mert a megszokott TAG Heuer minőség mellett is tud valami újat mutatni, valami üdét vinni a sivár órapiacba.

És ezért szeretjük igazán, amikor a legendás óragyár előrukkol valamivel!

Első ránézésre is egy mozgalmas óráról van szó.



A számlap szinte sziporkázik, de mégsem túlzsúfolt.

A fülek egyenes metszése már réges rég óta a Carrera karakteres, férfias élének egyik meghatározója, a fülek hossza valamint pontos kialakítása mindazonáltal inkább az újabb Heuer-01 vonalat juttatja eszünkbe, mint a '90-es vagy 2000-es évek Carreráit.

Azt szokták mondani, hogy egyeseknek már túl sok ez a fajta tervezés, ezt talán a korábbi elődöknél érezni is lehetett, és a gyártó hallgatott a modern idők szavára, a trendekre.

Itt már jóval kevésbé van ez az érzete az embernek...



A számlap a méretes kronográf segédszámlapokkal 6 és 12 óránál, valamint a sárgított, mesterséges patinában játszó indexek és a pirosas-narancssárga kronográf mutatók már a vintage érzetet erősítik

45 és 43 milliméteres méretével ellentétben a Carrera Calibre 16 Chronograph 41 milliméteres tokátmérővel érkezik, ami a kortalanabb, vagy legalábbis kissé konzervatívabb méreteket és arányokat kedvelők számára kiváló hír.

A lünetta egy meglehetősen erős és minőségi kerámiából készült, szakít a a korábban gyorsan kopó alumínium változatokkal.

Ráadásul ez teljesen karcálló is.

Az egy millió forint körüli ár egy igazi TAG Heuer klasszikus legújabb változatáért a panda számlapok kelendőségével, kiváló, háromszemes acélcsattal és immár kerámia lünettával, kékben vagy feketében egyaránt roppant versenyképes ajánlat.

Aki teheti, annak érdemes adnia egy esélyt ennek a remek és jól tervezett darabnak.



OSZD MEG másokkal is!