A Hanhart óramárka érdekes útja a világsiker felé: ez a titka annak,m hogy profikká váltak

A korai 1920-as években a cég órásainak úttörő látomása támadt: szerettek volna egy olyan, megfizethető mechanikus stopper órát a piacra dobni, ami nemcsak pontos, de nagyobb értéket képez, mint bármelyik eddigi óra a piacon.

1926-tól kivételes minőségű zseb és karórák gazdagították a termékválasztékot. 1938-ban a Fekete erdő szívében található Gütenbach központban gyártó cég kifejlesztette az első kronográfos Hanhart modellt, ami hamarosan a cég zászlóvivő termékévé vált: az egy gombos kronogfáfos “Kaliber 40”, melyet később a két gombos kronográfos “Kaliber 41” és a Tachy Tele követett. 1950-es évektől a mechanikus stopperóra gyártására kezdtek koncentrálni és a vállalat abbahagyta a kronográfos pilóta óra gyártását

Az 1960-as években a Hanhart piacvezetővé vált a stopperórák gyártása terén, és egészen napjainkig a gyárüzem legfontosabb vonulata a stopper maradt.



Az 1990-es évek szellemében a Hanhart visszatért legendás kronográfos óráihoz, a kezdeti sikerek gyökereihez.

A cég egy új korszak alapkövét fektette le az 1939-ben elkészített kronográfos pilótaóra újragondolásával. Ma a Hanhart kollekciójában 14 különböző olyan modellt találhatunk, amelyek történelmi hűséget mutató, újragyártott konstrukciók, illetve egészen autentikusak, az eredeti pilóta és tengerészeti vonalat követik.

A Hanhart kronográfjai napjainkban az exkluzív gyűjtők, illetve a finom pontosságot kedvelők gyűjteményeibe kerülnek. 2006-ban az új kronográf és a két legújabb karóra bevezetésével a Hanhart egy történelmi múlt méltó újjászíületését idézte elő.


A valódi szakértők első ránézésre felismernek egy Hanhart órát: minden darab rendelkezik az összetéveszthetetlen számlappal, amely az 1939-ben gyártott eredeti óra jellegzetességeit hordozza magában. A sportos elegancia megjelenésén kívül a kollekció – elérhető mind mechanikus és automata szerkezettel – a legkimagaslóbb szerkezeti szabvánnyal és pontossággal rendelkezik valamint kezelése is igen egyszerű.

A teljes Hanhart vonal az elődjeihez hasonlít, működésében és technikai részleteiben egyaránt. A modern kor igényeit ugyanúgy szem előtt tartja, mint ahogyan a vintage életérzésnek is hű példája.


Mi teszi a Hanhart óráit olyan különlegessé? (A teljesség igénye nélkül...)



Asszimmetrikus gomb távolság.

Hornyolt lünetta, mely mindkét irányban forgatható, a rendkívül erős, jól záródó tok, és egyedien kidolgozott korona.

A mutatók végükön hegyes nyílban végződnek, így biztosítva, hogy a nagy átmérőjű számlapon pontosan leolvasható legyen az idő.

Az „elaboré soigné”- szabványnak megfelelő ródiumozott alkatrészek, amelyek kevésbé vannak kitéve a kopásnak, illetve az első osztályú domború zafír kristályüvegbe zárt számlap.

A számlapon található számokat, indexeket, és a mutatókat is úgynevezett "Superluminova" anyaggal kezelték, így sötétben is lehetővé válik az idő pontos megállapítása

Az eredetinek megfelelően, a mechanikus modell tokja háromszorosan biztosított, így a gondatlan felnyitás lehetetlen. A zafír kritály hátlap lehetővé teszi, hogy az óraszerkezet precíziós működését megcsodálhassuk..

Minden Hanhart óra vízálló, 100 méterig (10 bar nyomásig).

A certifikációval ellátott és limitált szériák nem csak a gyűjtők számára jelentenek egyedülálló élményt.



OSZD MEG másokkal is!