Így ismerd fel a hamisított órákat: már a nagy márkákat is hamisítják, legyetek résen

Nem mindegy, hogy valakit át tudnak-e verni egy-egy ilyen tökéletes hamisítvánnyal, mert sok pénzébe fájhat.

Felsorolunk néhány olyan tippet, ami segíthet abban, nehogy áldozata légy egy nagy átverésnek.

Apró jelek ezek, melyeket egy laikus, pláne ha nem is figyeli, nem vesz észre.

Így akár több százezer forinttal is átverhetnek, miközben egy pár ezer forintos hamisítványt kapsz kézhez.



A súly nagyon fontos kulcskérdés


Erre kifejezetten érdemes odafigyelni, sőt, sokak szerint ez az első olyan dolog, ami azonnal szembetűnik egy órán a kézbevételkor.

Épp egy minőségi, rozsdamentes acél tokozású órát készülsz vásárolni? Akkor ne csodálkozz, ha a kiszemelt példánynak van súlya…

Kivéve, ha hamisítvány és cseppet sem a gyári mechanikát tartalmazza az eleve vékonyított tok. Egy hamisítvány esetén ugyanis épp az anyaghasználat az, amin először spórolnak, hiszen csak így hozható ki gazdaságosan egy másolat, hogy aztán szép összeget keressenek rajta.

Légy tehát körültekintő!

A csomagolás rengeteget elárul

A legtöbb "másoló" erre is nagy figyelmet fordít, de könnyen el lehet csípni, ha mismásolnak valamit.

Mivel az óra alapvetően egy ékszer, a legtöbb gyártó nagy hangsúlyt fektet az ízléses és az órát a szállítás során maradéktalanul megvédő dobozra. Épp ezért, ha egy elvileg márkás (pl. Roamer) karórát feltűnően rossz minőségű csomagolásban kínálnak, kezdhetsz gyanakodni, hiszen nagy esély van rá, hogy épp egy hamisítványt próbálnak meg eladni neked.

De akkor is lehet gyanakodni, ha egy jó minőségű dobozon feltűnően hiányoznak a feliratok, vagy a gyártói címkék, hiszen a gyártók ezekre is nagy hangsúlyt fektetnek.



A részletekben bújik meg az ördög

Vagyis érdemes az órát körültekintően, akár az egyes részleteket nagyító alatt megnézni. Elég, ha a betűtípus nem oylan, vagy a számlapon található jelek mérete, arányai.

Ezek azonnal elárulhatják számodra, hogy valami nem stimmel.

A sorozatszám adhatja meg a végső választ

Fontos megnézni az itt lévő sorozatszámot is. Szinte az összes gyártó kínál

már valamiféle netes ellenőrző oldalt, ahol gyorsan megnézheted, hogy az órádon lévő sorozatszám valódi-e. Ezt egy okostelefonról is egyszerűen megteheted, tehát akár a vásárlás során is megbizonyosodhatsz a termék eredetiségéről.




OSZD MEG másokkal is!