Igazi nosztalgiakeltés: Omega Speedracer, az óralegenda a szemünk előtt elevenedik meg!

Ettől le fog esni az állad! Limitált kiadás, igazi óragyűjtőknek!

Az Omega Speedmaster Racing Chronometer egy korábbi, 1968-ban piacra dobott, Omega által tervezett modellen alapul.

Ez a nosztalgiára erősen hajazó változat ugyan sosem járt a Holdon, mégis sportos, elegáns, és ami a legfontosabb: méltó tisztelgés az egykori óracsoda iránt.

Mindezt úgy alkotta meg az Omega, hogy az óra nem lett eközben jelentősen drágább sem.

Az óra számlapját egy olyan keret foglalja magában, mely a másodpercek jelzésére is kiválóan alkalmas, lévén, hogy sport óráról van szó.

Az első modell, melyben ilyen szerepe volt a másodperceknek, az az 1968-as modell volt, mely 1969-ben vált világhírűvé és népszerűvé a Holdra szálláskor.

Az Omega azóta is próbálkozott a Speedmaster vonal életre keltésével, így 2014-ben és 2017-ben is újra alkották az Omega Spedmaster Racing Master Chronometert.

Felhúzás nélkül összesen 60 órányi működést biztosít, ami igen szép teljesítmény.

Különleges óraváz védi az óra belső finommechanikáját a mágneses mező zavaró hatásaitól, és a hétköznapokban előforduló egyéb tényezőktől.

A számlapon a tachymeter az átlagsebesség mérését szolgálja, és olvasztott fém technológiával készült. Azaz olvadt állapotban öntötték a felületre, majd csiszolták meg. Elképesztő precíz és látványos.

Ezáltal sokkal finomabb és simább az óra alkatrészeinek a felülete és a külseje is, sehol egyetlen apró, mikroszkopikus megmunkálási nyom!

A víznyomásnak egészen 50 méterig ellenáll, ami megfelelő, hiszen kevesek merülnek ennél mélyebbre életük során.

Az óra képes az órákat, perceket, másodperceket is mutatni, valamint a dátumot is, és ne feledjük, egy igazi kronográf csoda.

Az óra automatikus működésű, mágnesességnek ellenálló alkatrészekkel. Összesen 54 köves, van benne stopper funkció is.

Igazi ezerarcú elegáns óracsoda!

Az óraváz csavarhúzóval könnyen megnyitható, ennek ellenére nagyon stabil és ellenálló.

Maga az óra külseje igen elegáns, és méltó tisztelgés a nagy előd iránt. A bőrből készült óraszíj különleges textúrájú és finom tapintású, amit kényelmes viselni, jól simul a csuklóhoz.

Könnyen lehet állítgatni, hogy szorosabban, vagy kevésbé szorosan kövesse a csukló vonalát.