Rolex Submariner No Date: az egyik legjobb Rolex-csoda, ami nem nem hagy cserben

A dizájn, a külalak 1953, idestova 65 éve alig változott.

Az első, vagy legalábbis az első kettő, valóban búvár óra egyike. Világverő a maga nemében, mióta csak kapható. Egyszerű, letisztult, átlátható, elegáns, csinos, tökéletes. Ne keressünk extrém komplikált funkciókat.

Mutatja az időt és pont.

Az immár kerámia lunetta 60 percig kvázi kronográf, avagy stopperként, illetve visszaszámlálóként is funkcionál. Annak anyagában karcálló védelmet is kapunk.



Miként a számlapot védő zafírkristály üveg is jól ellenáll, úgy a kerámiát is eléggé nehéz felsérteni. Sokat kibír. De ennyi. Acél tok, acél fém szíj, acél csat annak végén. Tökéletesen illeszkedik, működik, kattan, tart, zár.

Nem, egyetlen japán varázsló mester sem csiszolgatta kézzel, sem a tok éleit, sem a láncszemeket. Gépek végezték el a munka dandárját, mert van, amit azok jobban tudnak.

És tényleg. Minden szem tökéletesen a helyén, összhangban és egységben. Mind súlyban, mind méretben, a tökéletes kényelem viselési élményét nyújtja, miközben az igen strapabíró és megbízható Rolex szerkezet, konstans szolgálja gazdáját.

És ennyi. Ez nem az az óra, amitől leesik az emberek álla. Nem áll el a lélegzetünk. Rolex, tehát villantós kicsit, de azokban a körökben, ahova be szeretnél illeszkedni vele, feltéve, ha ezért veszed, ott már nem nézik meg. Átnéznek rajta, belépő szint.



Mégis, az egyik legjobb választás lehet.

Praktikus, pontos, szép, elegánsan sportos, teszi a dolgát. Jól esik hordani, jól esik rátekinteni.

És ha már pillantás, tegyünk mellé egy dátumos Submarinert és lásunk csodát. Nagyobb, mint az. Persze valójában nem, épp csak az érzékeink csalnak meg, de bárhogy is, ez a 40 mm széles tok nagyobbnak hat, mint az a másik, melynek tekintetét megtöri egy kiugró, tolakodó, már – már ormótlan küklopsz szeme.

Van ebben az órában valami, ami több tucat Rolex után is azt mondatja velem, hogy ez igen.

Ha egyetlen órám lehetne, és valóban arra kellene, hogy mindennapi társként észben tartsa a rohanó perceket, nagyon valószínű, hogy az egy Rolex Submariner No Date lenne.

OSZD MEG másokkal is!