Egy milliméteres sincs a világ legvékonyabb karórája: e-tintás kijelzővel és ultravékony akkumulátorral rendelkezik

Emellett nem csak divatos, de magas tudással rendelkezik.

Egy hajlékony acélpántból, e-tintás kijelzőből és ultravékony akkumulátorból áll a takarékos és divatos óra.

A kanadai Central Standard Timing a divathullámmal szembemenve nem okos, hanem kifejezetten buta órát készített, a végeredmény azonban így is látványos és a gyártó reményei szerint nagy piacra számíthat.

A cég a világ legvékonyabb karóráját alkotta meg CST-01 nevű termékével, ami kevesebb, mint egy milliméter vastag.

Az óralapot az elektronikus könyvolvasókban megszokott e-tinta kijelzőből készítették, így rugalmas, strapabíró és könnyen a csuklóra simul.A készítők szerint az óra egy hónapig működik töltés nélkül, az áramellátásról az Infinite Power Solutions Thinergy MEC akkumulátora gondoskodik, ami mindössze 0,4 milliméter vastagságú. Az eszköz így az e-papírból készül óralappal és a polírozott acélpánttal együtt is csupán 0,8 milliméter vastag.

Az óra lelke egy Seiko Epson chip, amit könyvolvasókban is használnak, ez kezeli a kijelzőt és látja el az óramű szerepét is.

A gyártó három méretben és több színben készíti a terméket, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

Az órák ára átszámítva színtől függően huszonnégy- és huszonhatezer forint között mozog, ám a felhasználónak a külön árusított töltőre is szüksége lesz, hogy fel tudja tölteni és be tudja állítani óráját, ennek ára csaknem nyolcezer forint.

A töltő USB csatlakozóval számítógépről működtethető, az óra mágnesek segítségével kapcsolódik rá, az akkumulátor feltöltésén túl az időt is ennek segítségével állíthatja be a vásárló.

Az óra az idő kijelzésén kívül semmilyen extra funkciót nem kínál, még háttérvilágítással sem rendelkezik, de a fejlesztők szerint az erős kontrasztú kijelző szinte minden szituációban leolvasható, csak a teljes sötétben nem.Az óra nem sportcélra készült, ezért nem vízálló, a holnapon található leírásban úgy foglamaznak a mindennapi használat során a laminálás megfelelően véd a ráfröccsenő folyadéktól, de úszni már nem lehet benne.

A gyártó szerint az óra akár 15 évig is működni fog, a most leadott előrendeléseket pedig idén decemberben már postázzák is.

OSZD MEG másokkal is!