Cartier Privé Tonneau: igazi megnyerő elegancia, azoknak, akik nem kötnek kompromisszumot

Egy fantáziadús formába zárt óracsoda!

Egy kicsit emlékeztet ez az óra a régi, letűnt korok óráira, nem véletlenül.

A régi vágású csoda valójában szándékosan hajaz egy másik korszakra. Ráadásul mindezt úgy teszi, hogy hallgat a modern idők hívó szavára is, és a modernebb elemek és formák közül is "csipeget".

A Cartier Privé Tonneau egy igazi testet öltött elegancia, főleg nőknek tervezve.



A hosszúkás, négyzetes számlap gömbölyded kialakítása egyedi, az ezüstös, visszatükröződő rozsdamentes acéltok szintén egy védjegye az órának.

A karcmentes zafírüveg mögött elhelyezett csiszolt szürke számlapon római számok helyezkednek el.

Emiatt az egész kap egy igen jellegzetes látványvilágot, amire a koronát a két kékes mutató teszi fel.

A nagy római számok a jó olvashatóság miatt lettek ekkorák.



A tok mindössze 46,1 milliméter magas és 26,2 milliméter átmérőjű. A tok vastagsága pedig mindössze 8,8 milliméter, ahogy annak lennie kell egy valódi öltönyóránál, ami nem akar búvár- és autós- és repülős- és miegymás lenni, csak az elegancia írott-íratlan törvényeinek megfelelni.

Az ívelt kristály és lünetta pedig végképp szavatolják a diszkrét megjelenést és azt, hogy a Privé Tonneau szinte magától kússzon be a mandzsetta alá.

Maga az óra 38 órás járástartalékkal rendelkezik, ami igen jónak mondható.

 

Mechanikus szerkezet van az órában – még akkor is, ha a korona tekergetésén kívül erre abszolút semmilyen érzékelhető jel nem fog mutatni sem nekik, sem környezetük számára.

Az óra tényleg nagyon elegáns és meglehetősen tetszetős.

Öltönyös uraknak, de akár hölgyeknek is javasolt, de valójában uniszex kínálatú óra, többféle szín összeállításban, hogy mindenki megtalálja benne a neki tetszőt.