Ez a világ 5 legkreatívabb órája! Igazi zsenik alkották meg őket, és a fantázia!

Ezekhez foghatót nem fogsz találni a Földön! Egyedi ritkaságok, amik színt visznek az órapiacra!

Azt mindannyian tudjuk, hogy a karóra sokat elárul viselőjének stílusáról, egyéniségéről, gondolkodásmódjáról. Mint manapság a legtöbb iparágban, úgy a karórák világában is a trendek és a divat diktál.

Ez ugyanis sokaknak nem csak egy egyszerű eszköz, amivel mérni lehet az időt, hanem annál jóval több.

Az öltözködés meghatározó eleme, egy bajtárs, ami soha nem hagy cserben, egy kiegészítő, amitől nem válunk meg.

Rengeteg féle stílusban lehet ma karórát találni az órapiacon. Sportosat, elegánsat, divatosat, színeset, vagy komorabbat.

Tényleg nincs olyan ember, aki ne találná meg a hozzá illőt!

Adódik a kérdés, hogy a különlegesebb darabok közül, ahol tényleg elszállt kicsit a fantázia - a jó értelemben - melyek a legjobbak.

Ezekből szedtük össze az 5 legkülönlegesebb órát!

Naprendszer-óra

Az első egy csillagászati óra. különlegessége, hogy pontosan képes mutatni a naprendszer mozgását. A viselője csuklóján pihenve így bármikor nyugodt lehet gazdája, hogy jó időben van jó helyen, az univerzum megfelelő részén.

Aki valamilyen módon kötődik az univerzumhoz, szereti a téridő rejtélyeit, és lázba hozzák a csillagok, annak kötelező darab lehet! nem utolsó sorban nagyon stílusos is!

Salvador Dalí

Ismered Salvador Dalít? Az egyik legremekebb művész volt, a modern világ sajátos személyisége. A szürrealista alkotásmód magas esztétikai szintre emelésével egyszerre nyitott és tetőzött be egy korszakot.

Az egyik leghíresebb alkotása a memória ihlette olvadt óra. Ennek nyomán készült el az olvadt karóra is, mely ugyanúgy képes mutatni az időt, de kinézetre a híres alkotásra hasonlít.

Excalibur

Az Excalibur óra kifejezetten a legenda és a történelem szerelmeseinek készült extravagáns, részletekbe menő látványtervű órája.

Az óra számlapja egy asztalt ábrázol, nem titkoltan a kerekasztalt és lovagjait. A számlap szélein állnak ezek a lovagok, talpig aranyban. Az egész óra nemcsak gyönyörű, de tényleg hihetetlenül különleges darab.

Karóra látássérülteknek

Ez egy igazán kedves darab. Az óragyártó cég gondolt arra, hogy nem csak azoknak kell, hogy élvezhető legyen egy karóra, akik látnak. Elvégre az idő alapján tájékozódik az is, akinek nem adatott meg, hogy saját szeme világával lássa a világot.

Nekik készült ez a különleges Braille íráshoz hasonló technikával létrehozott óra. A számlapon az időpontok, órák kiemelkednek, így vakon is le lehet tapogatni az időt.

A középen görgő apró kis golyó pedig szintén remekül kitapintható, mint óramutató.

Úgy is elkések karóra

Ezt a darabot kifejezetten próbálta viccesre venni a gyártója. Szemmel láthatóan bejött nekik a dolog, ebből az órából a várakozáson felül teljesítve rengeteget adtak el.

A számlap "Mindegy is, így is úgyis kések" felirattal teszi egyértelművé, hogy az óránk nézegetésének sokszor nincs értelme az életben, remek fricskát mutatva ezzel az órájukat bámuló társadalmi tömegeknek.