Lange karórák: egy méltán híres és legendás óragyár története, amit nem sokan ismernek


A Lange cég története 1845-ig vezethető vissza, amikor Glashüttében bejegyzésre került az A. Lange Söhne cégnév.

A cég sikereire nagyon szemléletes példa, hogy olyan nevek szerepeltek a vásárlóik közt, mint II. Vilmos német császár. A céget a II. világháború után a kelet-német kormány államosította.

Az 1990-es német újraegyesítés után a cégalapító dédunokája, Walter Lange és társa - az IWC akkori vezetője -, Guenter Bluemlein átvették a Lange cég irányítását.

A cég csodálatos időmérőinek legelső tagja volt az 1994-ben bemutatott Lange 1-es modell. A karórának nem kisebb volt a feladata, mint hogy újra megérdemelt pozíciójába helyezze a Lange óráit. A Lange 1 csodálatos szerkezetét egy üveghátlapon keresztül láthatjuk.



A glashüttei óragyártásra oly jellemző háromnegyedes híd, az aranyfoglalatokban elhelyezett rubin csapágykövek, a kékített csavarok mind igazán impozáns látványt nyújtanak.

Az igazi meglepetést azonban az egyedi számlappal érte el a cég, amelyet a világhírű drezdai Semper Operaház órája ihlette.

A Lange 1 modellen az időkijelzés decentralizált módon történik egy külön segédszámlapon, a kis másodpercmutató külön helyezték el, a dátumot pedig nagyméretűre tervezték.

A karóra praktikus funkciója a járástartalék kijelzés, amely teljes húzottság állapotában - hála a két rugóháznak - háromnapos járástartalékot jelez viselőjének.



A Lange karórái ma egyszerre tükröznek remek eleganciát, és kiütköző modernitást.

A kettőt nagyon jól egymásba olvasztották, mindezt úgy, hogy szinte semmit sem von le az értékéből.

A karórák ára igen széles körben mozog.

Összességében elmondható, hogy nem túlzottan olcsó darabokról van szó, de az árazás elmarad a Rolextől és társaitól.

A megfizethetőbb árért cserébe remekre szabott, minőségi órákat kaphatunk, melyek vetekszenek a legnagyobb óramárkák zászlóshajónak számító modelljeivel is.

OSZD MEG másokkal is!