Ez a szegény ember Rolexe: sokan nem is tudjátok, hogy az egyik legmegbízhatóbb óramárka

Tudjátok minden stílusos férfi életében eljön az a pillanat, amikor szüksége lesz komolyabb karórára/karórákra. Akárhogy is ellenkeztek, nem, egy telefonon megnézni az időt nem ugyanaz. A férfinek mindössze 3 (ami valójában 4 darab) ékszere lehet: a karórája, a jegygyűrűje és a mandzsettagombjai.

A többi milyenségétől függően felesleges és többé vagy kevésbé gáz is.

Persze mondhatnánk azt amit más, stílussal foglalkozó blogger vagy tanácsadó olyan sokszor: "Tag Heuer, Omega, Rolex, Breitling, Panerai".

De nem. Egyrészt ezek jórészt csak a pénzt sugallják - bár írtó király cuccok -, másrészt akinek van stílusa tudja, hogy ezek közül csak kevés hivalkodó, amit ugye a stílusos férfi igykeszik kerülni.

Persze már kaphatunk egy Rolex Airking-et akár 300-400 ezer forintért is, de az igazság az, hogy én első lépésben mást javasolnék. Az egyik, amihez eléggé érteni kell, az a vintage.



A Seiko múltja is mutatja, hogy mérhetetlen profizmussal van dolgunk.

1929-ben a japán vasúthálózat fejlődése miatt egyre fontosabbá vált a precíz időmérés, amely a menetrend pontos betartását szavatolta.

A Seikosha zsebóra volt az egyetlen, amelynek használatát a JNR jóváhagyta. Ezt sok mozdonyvezető nap mint nap használta.

A legújabb Seiko vasúti órákat használják Japánban a Sinkanszen vonatoknál, amely a vasút történetében mérföldkő, hiszen tesztek során sebessége elérte az óránkénti 580 km-t is.

A Seiko 1953. augusztus 28-án elkezdte televízióban reklámozni termékeit. A Nihon TV (NTV) sugározta a reklámot pontban este hétkor. Ebben az első reklámban egy Seikosha márkájú ébresztőóra szerepelt, amely a vállalat eredeti neve volt; jelentése: „a pontosság háza”.



A világháló létrejöttével létrehozták saját honlapjukat, s kialakították a netes forgalmi hálózatukat. Magyarországon is van partnerük.

"Kicsi, vékony, könnyű, kevesebb energiafogyasztás", ez a Seiko jelmondata

Egy szó mint száz, aki óravásárlást tervez, kukkantson már be a legközelebbi Seiko dílerhez és pattintson fel egy Seiko Five-ot. Nem fog csalódni, jópár évtizedre vesz majd órát, ha ezt választja.

Jó-jó tudjuk persze, mi is leginkább egy Vulcain Cricket Alarm-ot vennék legszívesebben, de ameddig nincs mindenkinek több milliója egy-egy Rolex óracsodára, addig sokan maradnak a Seiko-nál.

OSZD MEG másokkal is!