A svájci órák legnagyobb titkai: ezeket biztosan nem tudtad ezekről a zseniális szerkezetekről

Ha svájci, akkor nem csak csoki, hanem svájci órák! Nem csak a pontosságukról híresek! Sokkal színesebb múltjuk van, mint gondolnád!

A svájci órákról mindenki tudja, hogy méltán híresek. Még azok is tisztában vannak, hogy a svájci már önmagában kimondva is egyfajta minőséget képvisel, akik soha nem foglalkoztak különösebben karórákkal, vagy nem is érdekli őket ez a világ.

A svájciak olyan nagy óragyárosokat adtak a világnak, hogy még a japánok sem bírták őket csak úgy lepipálni!

Kezdjük azzal, hogy a svájci óráknak nagyon hosszú története van, több évszázadra nyúlik vissza minden. Eredetileg a 18. században jelentek meg.

Az akkoriban működő kisebb óraüzletek, kézi manufaktúrák vakmerő próbálkozásai hamar eredménnyel jártak, és megindultak a saját nevükkel fémjelzett óraremekek világhódító körútjukra.

Akkoriban kifejezetten fontos volt, hogy egy óra nagyon precíz és pontos legyen.

Ezért is váltak az egész világon a pontosságukról híressé ezek az órák. De ne gondoljuk azt, hogy csak ennyiből áll a svájci órák előnye.

Ezek a szerkezetek sokkal különlegesebbek, mint bárki gondolná.

A Piaget órái például érdekes történettel rendelkeznek. Sokáig nem arattak nagy sikert, és kezdtek már-már csüggedni a Georges Piaget La Côte-aux-Fées-ben alapította manufaktúrájában, mire eltelt jónéhány év, és megindultak az anyagi megtérülés felé.

Hozzájuk fűződik az, hogy ők alakították ki a világ legvékonyabb óráit akkoriban.

 

A Patek Philippe luxusóráiról híres óragyárat biztosan ismered, hiszen szintén világhírűek. Nem, véletlen!

1999-ben az egyik órájáukat 11 millió dollárért árverezték el, azóta sem volt egy ilyen sikeres időmérő szerkezet árverés.

1839-ben Antoine Norbert de Patek lengyel gróf és Franciszek Czapek órásmester megalapították a Patek, Czapek & Co-t. Majd az 1844-es párizsi világkiállítás után Patek barátságot kötött a francia feltalálóval, Jean Adrien Philippel. Akivel 1851-ben alapított közös céget a Patek Philippe & Co néven.

A Patek Philippe órái előremutató műszaki megoldásaikról is híresek.

Léteznek olyan exkluzív óráik is, amik annyira összetettek és bonyolultak, hogy olyan rengeteg időbe telik elkészítésük, hogy mindössze egy vagy két darab készül belőlük!

A svájci órák egyik fő jellegzetessége, hogy a minőségből egy hajszálnyit sem adnak alább.

Ezért is olyan drágák, mert az ember minőséget és gondoskodást kap cserébe. Ez a finom kimértség, precízség minden egyes svájci órán meglátszik.

A minőség azt is jelenti egyúttal, hogy nem megszokott, minőségi, mondhatni exkluzív alapanyagokat is felhasználnak, például krokodilbőr óraszíj, vagy platina óratokok.

A svájci óráknak van a legnagyobb választékuk a világon. Az óragyárosok és a tervezők ugyanis az elmúlt évtizedek alatt a világ mindenféle korcsoportjára gondoltak.

Kicsiktől a nagyokig terveztek már olyan órákat, amiket akár fiatalok vagy gyerekek is hordhatnak.

Aki tehát egy svájci óra vásárlása mellett dönt, jó helyen teszi le a voksát, jól választ.

Olyan szeretetet és minőséget talán sehol a világon nem kap, mint amit ezekbe az órákba zártak az óramesterek.