Tökéletes férfi karóra? Sportos és elegáns egyszerre? Ilyen a tökéletes kombináció

A legtöbb óraszerető férfi kifejezetten vágyik élete során egy olyan órára, ami egyszerre felel meg a sportos és elegáns jelzőknek is. Az óragyárak pedig remek csodákkal készültek fel az igényekre.

Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy az órapiacon csak egy adott szegmens mondhatja el igazán magáról azt, hogy órái sportosan elegánsak.

A két vonal ugyanis olyan, mint az óra két mutatója, amik elállnak egymástól: van egy nagyon pici határmezsgye, amikor kellően közel lehet hozni a két stílust, és van, amikor nagyon mellé lehet lőni egyikkel a másik kárára.

Rengeteg sportos óra létezik például, ami neme lég elegáns, és fordítva.

A sportosan elegáns karórák gyakorlatilag minden márka kínálatában elérhetők, ráadásul ezekből van a legnagyobb választék, az okok természetesen a fentiekben keresendők, ők talán a legkedveltebbek a férfiak körében.

Ez az óratípus nem emlékeztet sem az alkalmi órákra, amelyek olykor már az ékszerek felé hajaznak a férfi kollekciók esetében is, ahogy a kifejezetten sportra, biciklizésre vagy búvárkodásra szánt órákra sem.

Van közöttük hagyományosabb óra, kronográf, automatikus, de még tourbillon óra is.

Az itt látható Jaquet Droz szintén ezen kettős igényrendszernek felel meg a szín összeállításával és a vonalvezetésével, valamint a remek keretet adó sötét óraszíjjal.

Ezek az órák általában minden olyan funkcióval fel vannak vértezve, ami sportossá és vonzóvá teheti őket egy férfi számára.

Azaz van bennük stopper, időmérő, másodperc alapú számláló, öröknaptár, mozgalmas és izgalmas, de mégsem annyira hivalkodó számlap, gyönyörű óraváz, fémes borításban.

Megjelenésében attól lesz egy karóra sportos, hogy fémcsat található rajta, az eleganciát pedig a bőrszíj testesíti meg.

A színeket illetően elegánsnak, ugyanakkor mégis sportosnak a két nagy klasszikus a fekete és a fehér számít, de míg egy vérbeli alkalmi óra a minimalizmus jegyében készül, addig egy sportosan elegáns darabon akár gombok armadája is szerepelhet.

A római számos számlap szintén az elegáns attitűdöt erősíti, de ha az órán sok kisebb számlap is helyet kap, akkor már egy igazi férfiaknak való, tökéletes egyensúlyt kapunk.

A férfiak ugyanis mindig arra törekednek, hogy valami praktikus legyen, de mégis elegáns, látványos. Sportos, de ne olyan darab, amit nem vehetnek fel mondjuk egy partira egy öltönyhöz, vagy az irodába egy megbeszélésre.

Amit hordhatnak a hajnali futás közben, vagy épp kávézhatnak egyet a munkatársakkal a bárban.