5 óralegenda, amiből híres modell lett egy filmnek köszönhetően!

Ezek az órák és márkák örökre beírták magukat a filmtörténelembe. Sztárok csuklóit ékesítették, méghozzá nem is akárhogy.

Ezek az órák mind szerepeltek a filmvásznon, némelyik többször is.

Az ikonikus külsejük és az óriási közönség nyomán pedig örökre beleégtek a köztudatba.

Lássuk csak , melyik 5 óráról lesz most szó!

Seiko: igazi szuperhős-óra


Sokan nem tudják, hogy a híres óralegenda már a kezdetek kezdetén számos akciófilmben feltűnt.

A Seiko H558 Quartz Diver ugyanis a kultikus Arnie (Arnold Schwarzenegger)társává vált. Kalifornia volt kormányzója a 80.évek kasszasikerei többségében viselte ezt a karórát, a Ragadozót beleértve.

A SEIKO tehát robussztusságának köszönheti ismertségét, amely túlélt egypár (legalábbis filmes) ütközést, vihart és becsapódást.


Omega, titkos ügynököknek

Az Omega 1957-ben bemutatott sport kronográf órája, a Speedmaster csak egy újabb darab volt a híres gyártó kollekciójából, egészen addig, míg a NASA ki nem választotta magának azt saját hivatalos stopperének.

Az Omega ráadásul az új generációs Daniel Craig által megformált James Bond filmekben ékesítette a titkosügynök csuklóját.

Ezáltal még népszerűbbé vált, és egybeforrt a világ legnépszerűbb ügynökének imidzsével is.


Hamilton: Sötét zsaruknak


Emlékszünk még a Men in Black filmekre? Nézte már meg valaki, mi is van a csuklójukon az ügynököknek, például Will Smith-nek?

A Hamilton világmárka a fekete öltönyös titkos ügynökök csuklóján a Ventura XXL H24655331 modellel ragyogott. Ez a férfi karóra már 1957-ben volt bemutatva, bár nem néznénk ki belőle.

Még az excentrikus Elvis Presley kedvenc darabjává is vált. Will Smith nyilvánvalóan élvezte a karórát.


Casio: Vissza a jövőbe


A Casio márkát elsősorban a digitális karóra tette híressé. Ennek köszönhetően a legendás Vissza a jövőbe is megjelent.

Ez a hagyományos DBC-32D-1AES Casio karóra naptárral, riasztóval, stopperrel és 8-számjegyes számológéppel is rendelkezett.

Biztosan azért, hogy a főhős Marty mc Fly össze tudja számolni melyik évben is van.


Tag Heuer: az autóverseny szerelmeseinek


Sokan ismerik az idősebbek közül a Le Mans filmet. Az autóverseny szerelmeseinek egyik legnagyobb kultfilmjéről van szó.

A történet egy verseny körül forog, amely 24 óráig tart és a francia Le Mans mellet játszódik. Az autók, amelyek itt versenyeznek, gyakran „csontsoványak“. A versenyzőknek szükségük volt a pontos időre az akció közepén is.

Az időmerő feladatát a Tag Heuer márka vállalta magára, amely exkluzív karórákat gyárt. Közvetlen a filmben a Tag Heuer Monaco modellt mutatta be, amely az autós legenda, Steve McQueen csuklóját díszítette

Steve pedig szerette ezt az órát, gyakran magánéletében is hordta, rengetegen fotó is van róla, ami ezt bizonyítja.