Ilyen volt Robin Williams privát óragyűjteménye: igazán különleges darabok voltak

Kevesen tudják, milyen órák gazdagították az egykori komikus és színész gyűjteményét.


Panerai Limited Edition Titanium Divers Compass

A gyűjteményben ez egy érdekesség: nem óra, hanem egy iránytű. Jó kiegészítője lehet a Panerai Luminornak. Luxus búváreszköz, inkább befektetés és műtárgy, mint használati tárgy.

A Jó reggelt, Vietnám, Holt költők társasága és a Good Will Hunting 2014-ben elhunyt színészlegendájának első felesége, Marsha Garces (1989 és 2010 között voltak házasok) producer bocsátotta rendelkezésre Williams-szel töltött 20 közös évük során összegyűlt különleges tárgyakat.

A Sotheby’s hivatalos információi alapján biciklik, bútorok és sport relikviák mellett Willimas privát gyűjteményéből rengeteg óra is található a tételek között.

Breitling Stainless Steel Triple Calendar Montbrilliant

A harmincas éveket idéző Breitling stopper immár hét évtizede van gyártásban, igazi navigációs és pilótaóra forgatható logarléces lünettával, amivel repülés közben számításokat lehet végezni. Feltéve, hogy egy duplafedeles géppel repülünk, amiben az óra az egyetlen műszer.Hamilton Gold Plated Quartz

Ez az óra inkább egy filmes emlék, és egy Los Angelesi múzeumban lenen a helye. Oscar díjat nyertek vele, itt az esély másnak is kipróbálni.

 

Frank Müller White Gold Imperial Tourbillon Minute Repeater


Ebben a Frank Müllerben az óravilág két különleges komplikációját is beépítették: egy tourbillont és egy percismétlőt.

A Tourbillon az óra járását befoylásoló gravítációs hatásokat küszöböli ki úgy, hogy a billegőt körve forgatja, az ismétlő pedig egy kar meghúzása után kis kalapácsokakl elüti a pontos időt. Ez pedig kb. annyi alkatrészt igényel, mint a bekezdés betűinek száma.


IWC Titanium Perpetual Calendar Portuguese

Az Iwc az óra dobozában mellékel két tárcsát, hogy a 2200 és 2300-as években is lehessen használni az öröknaptárat, ami követi a szökőéveket, 30 és 31 napos hónapokat. Igazán előrelátók, majd a 2350-es Sotheby’s óraaukción is komoly tétel lesz.