Ezt kell tudnod feltétlen a svájci órákról: avagy miért válassz svájcit?

Szakmai tanácsok azoknak, akik svájci órát választanának.

Tudtad, hogy 4 kategóriára szokták osztani őket?

A svájci karórák a legnépszerűbb órák közé tartoznak a világon, ez pedig egyáltalán nem véletlen, mert rászolgáltak.

A svájci órák ugyanis a nagybetűs MINŐSÉGET képviselik évtizedek óta.

A múltjuk pedig sokkal régebbre nyúlik vissza, ugyanis az idő mérésének az igénye már az ősi kultúrákhoz nyúlik vissza, de ez már egy másik történet.

Míg a legtöbb távol-keleti készülék nem a minőségre, megbízhatóságra bazíroz, hanem a javíthatóságra, újrahasznosításra, addig a svájci órák nem ismernek kompromisszumot a minőségben.

Ezért érdemesebb lehet mindig először svájci órában gondolkodni, ha valaki megbízható darabokat akar magáénak tudni.

Kevesen tudják, de a szaka a svájci órákat 4 nagy kategóriára osztja, ezekkel érdemes tisztában lenned.


Belépő kategória: minőség, alapáron

Minden ilyen óra különleges és belseje minőségi anyagokból épül fel. Ez is zsebbe nyúlós kategória, de itt azért lehet olyat találni, ami megfizethető kategóriájú még egy átlagos ember számára is.

A szakma és a hozzáértő emberek egyaránt remek véleménnyel vannak ennek a belépő kategóriának a darabjairól.



Középkategória: hosszútávra

Az ebbe a kategóriába eső órákról azt tartják, hogy ezekkel már hosszabb távra terveznek. Ez nem azt jelenti, hogy az előző kategória képviselői hamarabb elromlanának, de itt még inkább ügyelve van a minőségre és a működésre.

Ezek az órák már több speciális funkcióval is le vannak látja, gyakran van bennük különleges tervezés, egyéni megoldású óraszíj is.


Felső kategória: magas érték és időtállóság


A klasszikus svájci óragyártás legnagyobb értéke van benne, a kézműves jelleg. Ilyenkor alapvetően finom mechanikára ügyelő stabil kezű óramesterek dolgoznak ezeken az órákon. Emellett fő jellemzőjük a speciális komplikációk megléte az óratokban.

Olyan gyönyörű designt tudnak kapni, hogy abba belekönnyezik a férfi szem!


Luxuskategória több generációra tervezve


Ez az igazi luxus, és a mélyen zsebbe nyúlós kategória. Egyedi tervezésű, sokszor ikonikus és, vagy limitált modellek kerülnek ebbe a kategóriába.

Gyakran házon belül készülő in-house modellekről van szó. Gyakori itt is a különleges és egyedi megoldások felsorakoztatása.

Az is szintén jellemző, hogy a kövek száma nagy, és ezek között különleges gyémántok, ritka ásványok is helyet kapnak, így az óra még egyedülállóbbá válik.