Különleges búváróra a Panerai óragyártól: Panerai Luminor Submersible "Guillaume Néry" PAM982

A mélység ékszere, egy funkcióval ellátott ékkő!

A színeket figyelembe véve el kell mondani, hogy megint csak zseniálisat alkottak az óramesterek.

A mélykék, a szürke és a titán remek kombót alkot, ráadásul maga színvilág is felhívja a figyelmet, hogy itt bizony egy erős és strapabíró búváróráról van szó.

A Panerai Luminor Submersible Chrono "Guillaume Néry" egy igazi ékkő.

Ha a Titanicban az Óceán szíve volt a mindent lehengerlő ékszer, itt bizony ez az órakülönlegesség az, ami minden férfi szívét megdobogtatja, aki valaha is merült a víz mélyére.

Jellegzetes koronahídja összetéveszthetetlen mással, a robusztus óramutatók pedig jól olvashatóvá teszik nagy mélységekben is, rosszabb látási viszonyok között.



Sokan úgy hivatkoznak az órára, mint egy kisméretű tengeralattjáróra. Ez igaz is!

Az óra annyira masszív és ellenálló a víznyomásnak, hogy ezzel a legjobbak között van a világon.

Ez a forgatható lünettában ölt testet, így válik ez a Panerai extrán ellenállóvá.

A tok 47 milliméter átmérőjű, tehát ez a nagyobbik Submersible – egyes változatai "csak" 44 milliméteresek. Azért, hogy ne húzzon le a mélybe örökre, anyaga az acélhoz képest lényegesen könnyebb titán.

A lünetta szintén ebből a könnyű, de szívós átmenetifémből készül, de ez az elem kapott egy rendkívül karcálló kerámiából készült, élénk kék lünettabetétet.



A lünetta, mint egy rendes búvárórán annak lennie kell, csak egy irányba, az óramutató járásával ellentétesen forgatható – a merülési idő mérését a lünetta lumineszcens nulla pontját a percmutató pillanatnyi állásával összeegyeztetve a percmutató onnantól a lünetta 60 perces skáláján haladva jelzi az eltelt időt rendkívül könnyen leolvasható módon.

A belsőt tekintve sem lehet rá komoly panasz, sőt!

A P.9100-as in-house szerkezet hajtja és vértezi fel a flyback kronográf funkcióval, melyet a tok bal oldalába épített gombokkal lehet elindítani, megállítani, nullázni – a flyback funkciónak köszönhetően pedig az épp működésben lévő kronográfot a nullázó gomb egyszeri megnyomásával megállíthatjuk, nullázhatjuk és rögtön újra is indíthatjuk.

A központilag rögzített kronográf másodpercen túl a kronográf perc mutatója is itt kapott helyet, míg a 12 órás összesítő három óránál, az óra alapfunkciójának számító futómásodperc pedig kilenc óránál található.



Ez egy ízig-vérig remek és nagyon strapabíró búváróra.

A mélység szerelmeseinek szinte megkerülhetetlen darab!