Longines Conquest VHP öröknaptárral: egy igazán kapós divatos óra

Emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Remekre szabott, modern csuklóékszer férfiaknak.

Milyen ez az óra valójában?

Miért ennyire különleges?

Nos, mint ahogyan a neve is mutatja, arra próbál utalni, hogy hihetetlenül pontos- Ezzel a Longines saját maga teszi magasra a lécet.

De vajon meg is ugorja?

Nos, azt kell mondanunk, hogy maradéktalanul!



Longines-nál, az ETA-nál és az őket birtokló Swatch Groupnál is akadnak bőven olyan mérnökök, akiknek feladata a kvarc szerkezetek tökéletesség felé való hajszolása.

Az ő munkájukat dicsérik az olyan szerkezetek, mint a Longines Conquest VHP legújabb verziójában is dolgozó, hő-kompenzált kvarc ETA57.211 avagy L289.2.

Ennél az óránál nyer értelmet, egy új szintet a pontosság.

A Conquest VHP széria már jóideje velünk van, amiben a most bejelentett karbon, fekete, törtfehér, illetve kék számlapos új változatok többet tudnak a korábbiaknál, hogy immár a tizenkét órás kronográf mellé illesztett dátum öröknaptáras kiegészítést kapott.



A szerkezetbe épített GPD (Gear Position Detection) össze tudja hasonlítani a mutatók pillanatnyi állását a tényleges, kijelzendő idővel, így erősebb behatás vagy mágneses térnek való kitettség után tudja önmagát korrigálni és, a mutatókat mozgató motorok segítségével, a kijelzéseket önállóan korrigálni.

És ez még nem minden, ugyanis továbbfejlesztett akkumulátort is kapott, emiatt sokkal ritkábban kell azt cserélgetni.

És hogy milyen is az óra külseje, ha már a belseje ennyire impozáns, és sokat tudó funkciókkal van felvértezve?

Longines Conquest VHP elérhető 42 és 44 milliméteres acél, valamint fekete PVD acél tokokkal, acél csaton éppúgy, mint fekete és kék kaucsuk szíjakon.

A fekete tok a fekete karbon számlappal, piros kiegészítő elemekkel és patent módon integrált gumi szíjjal visszafogott, mégis kellőképp high-tech megjelenést garantál

Az óra ára igen borsos, de nem csoda, hiszen egy tényleg pontos és különleges darabról van szó.



Akár 2-300.000 forint is lehet, a szebbe nyúlás mértéke pedig a pontos típustól és attól függ, hogy újonnan akarunk-e hozzájutni, vagy sem.

OSZD MEG másokkal is!