Montblanc 1858 Split Second Chronograph: Klasszikus stílus katonai köntösben


A Montblanc az egyik legelegánsabb órákat gyártó óragyár.

Nem csak azért jó kézbe venni, és csuklóra tenni az óráikat, mert megvan valahol az a finom egyensúly ezekben a modellekben az elegancia és az enyhe katonai stílus között, hanem mert sportos és régi vágású órákat is készítenek.

Valahogy mindig megtalálják a látvánnyal a megfelelő egyensúlyt, amit csak nagyon kevesen.

Így van ez a Montblanc 1858 Split Second Chronograph modellel is, mely egy klasszikus Minerva Military, azaz katonai stílusú óra.



A katonai vonalat nem is akarja tagadni maga az óra.

Már az első ránézéskor szembetűnik, hogy az eredeti Minerva órák rengeteg jellegzetességét vették át, mégis kevertek hozzá hamisítatlan Montblanc jegyeket is.

Természetesen szem előtt tartva végig azt, hogy mindezt svájci minőségben "gyúrják" össze.

Az óra 44 milliméteres bronz bevonatú óratokkal bír, ezzel is rájátszva a "vintage" hatásra, és a katonai jellegre, de létezik ezüstözött változata is.



A fekete számlap igencsak mozgalmasnak tűnik, rengeteg adattal, de mégis jól el lehet igazodni rajta, ez pedig fontos szempont egy ilyen óránál.

A számlap felett cikázó robusztus óramutatók remek kontrasztot alkotnak a szurokfekete számlappal.

Az egész órát egy fekete bőr óraszíj foglalja keretbe, mely szintén minőségi alapanyagból van legyártva, emellett ergonomikus, meleg hatású, ellentétben a fém óraszíjak legtöbbjével.



Az inspirációt eredetileg az 1930-ban készült és akkor hódító Minerva katonai kronográf jelentette, ez meg is látszik az órán, és azt kell mondanunk, hogy még előnyére is válik.

Lehetőség van vele ezredmásodperceket mérni, stopper funkcióval is el van látva, és az óra járástartaléka is impozáns, ugyanis 50 órát képes "bírni".

OSZD MEG másokkal is!