A Jacob & Co legkülönlegesebb órája a csillagászat szerelmeseinek: ez mindenkit bevonz


Létezik egy különleges luxusóra, amiből mindösszesen csak 18 darab van a világon.

Az egyik legdrágább, különleges kinézetű luxusóráról van szó, ami nem csak páratlan darab, mert kevés van belőle, de soha nem is fognak már többet gyártani belőle.

A 600 ezer(!) eurós áron - ami csaknem 190 millió forint.

A Jacob & Co. luxusórájából egy ilyet venni így eléggé zsebbe nyúlós, de nem is az átlag polgár számára lett ez tervezve.

Az óra ugyanis a csillagászat szerelmeseinek kedvez!



A New York-i székhelyű óragyár egyik ékszerésze, Luca Soprana szerint az Astronomia egy nagyon finom darab, melynek a kiegyensúlyozottságához minden komponensnek tökéletesnek kell lennie, ehhez pedig nagyon különleges anyagokat kell használniuk.

Az óra teljesen egyedülálló a maga nemében.

Minden 3 dimenziós térben van felépítve. Ez azt jelenti, hogy szakít a hagyományos "lapos" felépítéssel.

Az órának jól láthatóan van magassága, az üveg mögötti részben mintha csak egy birodalom lenne felhúzva.

Azaz nagyjából úgy néz ki, mint amilyennek a laposföldes halandók a bolygónkat elképzelik – ez biztos nem lehet véletlen –, annyi különbséggel, hogy ebben egy többek között egy miniatűr földgömb is található.



De hát semmi sem tökéletes.

Külsőre olyan, mint egy miniatűr időgép, vagy valamiféle alkimista szerkentyű, amellyel világok, dimenziók, idősíkok között tudunk utazni.

De ami valóban különlegessé teszi az órát, az a működését biztosító komplex mechanika, valamint a komponensek közötti összhang és tökéletes egyensúly.

OSZD MEG másokkal is!