Panerai Luminor Due: egy igazi óracsodát vettünk górcső alá!

A Panerai Luminor Due egy különleges klasszikus, ami az 50-es évek modelljének klasszikus újra értelmezésével mindenkit el fog bűvölni, akinek a tulajdonába kerül.

Az új órakülönlegesség karcsúbb és modernebb, a belső szem elől elrejtő típus, amiben mikro-rotor végzi a munka oroszlánrészét.

A Panerai valósággal új korszakot nyitott a történelemben a Luminor Due modellel, amit még 2016-ban mutattak be, és most tovább bővítették a termékvonalat ezzel az új csodával.

Hogy mit tud? Nos, szinte alapvetőség a titán tokozás, zafírkristály üveg. Dudpla kronográf.

Az eredeti Luminor Due az olasz haditengerészet számára lett exkluzívan tervezve annak idején. 1930-tól egészen 1950-ig hordták a katonák ezt az órát.

Egyszerre lett tehát ikonikus és megbízható modell az óraszeretők körében. Az új modell azokat célozza meg, akik tisztelegnek a hagyományok iránt, de mégis szeretnék minden alkalomhoz viselni ezt az órát.

A Luminor Due óraháza 40%-kal vékonyabb, mint az eredeti elődjéé.

10.8 mm magas, vagyis épp elég ahhoz, hogy könnyedén becsúsztatható legyen egy öltöny alá is.

Mivel a tervezése nem teljesen maszkulin, egy nő karján is igen elegáns látványt tud nyújtani. Különleges párnára emlékeztető alakja szinte összetéveszthetetlenül kiemeli őt a tömegből.

A számlap nem csak azért elegáns, mert világos és sötét színekkel operál, meg robosztus mutatókkal és számokkal, hanem azért is, mert ezt egy tetszetős fémváz veszi körbe.

A különleges sötétbőr gumiszíj pedig egyfajta masszív keretet ad neki.

Fotó: David Bredan Forrás: ablogtowatch.com

Sok vélemény akad, akik azt mondják, hogy ez a modell némileg elegánsabbra sikerült elődjénél, és ez a remek fényezett felületén is visszatükröződik.

Az óra nagyon minimális, a kevesebb több elvét követi, arab számok jelzik a megfelelő időpontokat, a különleges, vaskos mutatókkal.

Az órát mutató számok szintén robosztusra sikeredtek. A sötét-arany kombináció valódi ékszerjelleget kölcsönöz az egész órának.

Ez a modell csupán 30 méteres mélységig vízálló, de ez tökéletesen kiszolgálja a legtöbb leendő tulajdonos igényeit. Nem javasolt tehát fürdőzni, vagy merülni amikor viselik.

Ellenben porálló, a legkisebb szemcsék sem képesek bejutni a mozgó alkatrészek, az óramű közé.

17 mm átmérőjű automatikus lengőmotor hajtja, ami egy különleges anyagból készült, ás elképesztően magas tömeggel rendelkezik.


Fotó: David Bredan Forrás: ablogtowatch.com

Ez a technológia megoldás 72 órás működési időt spórol meg nekünk, ami igen méltányos.

Zafírüveg pedig a hátulján csak tetézi a professzionalizmust.

Az oszcillátorok könnyen hozzáférhetők és kezelhetők apróbb csavarhúzóval, így az órát buherálni is tudjuk szükség esetén, finomhangolni.

Említettük már, hogy a bőrszíj valójában krokodilbőrből készült, ezért rendkívül strapabíró. Kissé durva mintázat, de még pont elegáns látványt nyújt.

Ez a különleges óracsoda méltó az elődjéhez, korrekt újra álmodása a legendának.