Junghans a csillagos német óramárka sikertörténetét bárki megirigyelné


A Junghans márka az elmúlt 150 évben egyértelműen bizonyította, hogy a németországi területeknek is van létjogosultsága a világ óragyártásában.

A hagyomány, az innováció, és az értékek mentén haladva a Junghans név a minőség, a megbízhatóság, a szenvedély és a pontosság szinonimájává vált. Hosszú története során, a schramberg-i gyárnak, mint tradicionális vállalkozásnak - új és egyre fejlődő technológiák alkalmazásával sikerült befolyással lennie a német óraipar történetére - miközben hű maradt filozófiájához: "egyesíteni az előremutató elképzeléseket a pontosságra törekvéssel".

A modern nemzeti- és nemzetközi vállalati modellek lehetővé teszik a Junghans óragyár számára, hogy büszkén hirdesse termékein:



"Made in Germany", és a jövőben is tovább folytassa egyedülálló sikertörténetét - az innovatív termékek segítségével - a csillagos óramárka.

Junghans céget 1861-ben Erhard Junghans, és sógora Zeller Tobler alapította, a németországi Schrambergben, amely napjainkban is otthont ad a vállalat központjának. Junghans a kezdetektől fogva ragaszkodott a pontossághoz és a kiváló minőségű termeléshez.

A vállalat kezdetben egyes alkatrészek gyártására specializálódott, a Junghans órások 1866-ban készítették el első óráikat.

A cég mára híressé vált védjegye - a 8 ágú csillag - 1890-ben került bejegyzésre, ezzel új korszakot indítva a cég életében - amelyet az új termelési folyamatok és szabadalmak kidolgozása és bevezetése jellemzett. Így érte el a cég, hogy a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégítő termelési megoldások álljanak rendelkezésére.

Ez idő alatt a Junghans órák világszerte megtestesítői lettek a mindenki számára elérhető időmérőknek.

1903-ra a Junghans gyár 3000 alkalmazottat foglalkoztatott és 3.000.000 órát értékesített évente, ezáltal abban az időben a legnagyobb óragyár volt a világon. Az 1930-as években a mechanikus óraszerkezetek bírtak különleges jelentőséggel, ez idő alatt születtek meg a cég - feltehetően legszebb órái – a legendás Meister kollekció első modelljei.



Az 1950-es években is voltak különleges történések a cég életében: ebben az időszakban a Junghans elérte, hogy ő legyen Németország legnagyobb kronométer gyártója.

Az egyedülálló formavilág éppúgy része a Junghans tervezési elveinek, mint az előremutató technológiák alkalmazása. Ez fokozottan tetten érhető az 1956 óta, Max Bill tervei alapján készített modelleken. Ez az együttműködés vezetett a legendás kollekció megalkotásához, amely néhány „modern klasszikus" formatervezési vonalat felhasználva került kidolgozásra.

Néhány innovatív, új tervezési jellemzői 1990-ben indult útjára: köztük a világ első rádió-vezérlésű karórája, a Mega 1, amelyet a FROG Designnal együttműködve dolgoztak ki.

A Junghans 2011-ben ünnepelte 150 éves sikertörténetét. Erre az alkalomra három új limitált modellel, és a történelmi sorozatok - mint a Meister Chronometer – újraértelmezésével jelentkezett.

A schramberg-i, különleges, kék hajszálrugóval szerelt modell hűen tükrözi, hogy mennyire fontos a mechanikusóra készítés a Junghans számára.

A 2012-es évben a márka mottója: "Itt az ideje a kiemelkedő sportteljesítményeknek".

Ennek alapját az 1972-es Müncheni olimpia 40. évfordulója adja, amelynek hivatalos időmérő partnere volt a Junghans.

OSZD MEG másokkal is!