8 különleges óra a luxus világából!

Ezek az órák már nem csupán eszközök. Mestermunkák! Ráadásul mindegyik egy külön egyéniség!

Oris Big Crown ProPilot Date

Különleges, fényes anyagból, minőségi alapokon nyugvó, precíz és sajátos óra, amit sok esetben pilóták karján is látni, ez nagyon sokat elárul arról a hihetetlen pontosságról, ami jellemzi, és ami legendaként jár róla.

Az óra remekül kezelhető éppen emiatt kesztyűben is. Természetesen rozsdamentes acélból készült eme remekmű. A pilóták és sokan mások erre esküsznek!

TUDOR PELAGOS LHD

Az LHD nem akármit jelent. Left Hand Drive, vagyis szabad fordításban "balkezes vezetés". Vagyis olyan embereknek ajánlott, akiknek az autójában a bal oldalt van a kormány. Ez azt jelenti, hogy az óra gombja a másik oldalt helyezkedik el, mint ahogyan a legtöbb karóránál azt megszokhattuk.

Az acélváz ellenállóvá teszi, a lecsiszolt külső pedig eleganciát kölcsönöz neki. Sőt, még bizonyos mértékig törésálló is. Sőt, ellenáll a sósvíz eróziós hatásának, és 500 méteres mélységben uralkodó víznyomásnak is.

CERTINA DS ACTION DIVER AUTOMATIC

A nevében is benne van, hogy ez egy merülőknek, búvároknak kedveskedő minőségi darab. Rozsdamentes acélborítás, ráadásul teljesen vízhatlan, a legapróbb elemi résekbe sem képes beférkőzni a víz. 200 méterig vízálló.

Csillogó felületei láthatóvá teszik a víz alatt, ami biztonsági szempontból fontos lehet egy búvár számára, és az sem utolsó, hogy így könnyebb lsz megtalálni, ha véletlenül elhagyja az ember.

SEIKO PROSPEX AUTOMATIC DIVER’S

Ennek a mestermunkának még egy beceneve is van. A Teknős. A nevéből már ki lehet következtetni, hogy ez is kiválóan elbánik a vízzel és annak viszontagságaival. Az eredeti szériadarabot (Prospex Automatic Diver’s ) 1970-ben mutatták be, és hasonlított egy teknős páncéljára.

Szinte teljesen karcálló, a különleges anyagnak köszönhetően, amiből készült. Legalább olyan ellenálló, mint a zafír! természetesen Rozsdamentes acél borítást kapott!

TAG HEUER AQUARACER 300M CALIBRE 5

Ez a 300 méteres mélységig vízálló csoda igazi eleganciát sugall a viselőjéről. Trendi külső kapott, egy enyhe katonai design beütéssel, amibe egy leheletnyi sportos látványt is beoltottak.

A fekete acélszálas bevonat pedig hihetetlen mértékben növeli a gyűrődőképességét, vagyis ezen az órán semmi sem fog ki, és alá lehet vetni a legmostohább körülményeknek.

BREITLING AVENGER BLACKBIRD

Full fekete design, sportos látvány. Ezt is katonai beütéssel készítették el, de egy igazán remekre szabott óra vált belőle! Különleges borítása lévén nem töri meg a fényt úgy, mint más órák. Éppen ezért gyakorlatilag áthatatlanná tud a viselője válni vele.

Az óra pántjai is feketén, és kellően kényelmesek, rugalmasak. Természetesen a rozsdamentes acélvázat talán már mondanunk sem kell, vagy azt, hogy 300 méteres mélységig vízálló.

ROLEX EXPLORER II

A Rolex az egyik legnagyobb, legmélyebb legendával rendelkező óramárka a piacon, a luxusok luxusa. A szóban forgó műremek 1971-ben debütált, eredetileg felfedezők, kutatók, expedíció vezetők számára.

Gyönyörű, fehéres jellegű fémhatású külseje sok hegymászó szívét dobogtatta már meg!

Ez azt gondoljuk, mindent le is mond arról, hogy mennyire erős és precíz ez az óra. Még egy második időzónát is használhatunk vele. Rozsdamentes acél, elegáns külső! Az egyik legismertebb óra, bizonyára sok filmben láthattad már!

ALPINA ALPINER 4 AUTOMATIC

Eredetileg hegymászáshoz, hegymászók számára tervezték meg. Különleges acélból készült órakerete és minden irányba forgatható.

A különleges, könnyűfémből készült belső váz megvédi a mágneses behatásoktól magát az óraszerkezetet.