Tudod, hogy mi a mélység határa? 4 profi merülő óra, igazi búvárkalandoroknak

Az itt felsorolt és bemutatott órák különlegessége abban rejlik, hogy a mélységben uralkodó víznek és víznyomásnak hihetetlen mértékben ellenállnak.

A mélység kalandorainak teremtve!

Mühle-Glashütte Rasmus 2000

Rendkívüli színekben pompázó fémes hatású óra, mely a nevében is benne foglaltatott adtaok szerint 2000 mélységig tökéletesen vízálló.

Az óra számlapja mélykék színben pompázik, a számok pedig szép fehéren csillognak rajta, jó kontrasztot adva.

Hogy mennyire kiváló óraremek, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Rostock Egyetem tudósai is részt vettek az óra elkészítésében. 44 milliméter rozsdamentes acélváz veszi körül azt a belső vasból kialakított "csontvázat", ami megvédi az óra finommechanikáját a külső hatásoktól.

Az óra létezik egy fekete, narancssárga és kék változatban is, és körülbelül 1.100.000 Ft-os kóstál.

Breitling Avenger II Seawolf

Az óra 3000 méterig vízálló, különleges élénksárga színével pedig azonnal magára vonja a figyelmet, és éppen ez a cél.

A színsémát feltehetően pont a mélyen uralkodó gyér látási viszonyok miatt alakították ki így. Önfelhúzós óra, 45 milliméteres rozsdamentes óravázban foglal helyet az óra finommechanikai szerkezete.

A külső kifejezetten modern. A számok stílusa is ezt sugallja, valamint a vastag, határozott óramutatók, és a fémes keret.

Az óra ára 1 millió forint körül mozog!

Hublot King Power Oceanographic Exo 4000

Egyes különleges merülőórák, melyeket búvárok számára terveztek, elérik azt a hatékonyságot, hogy 4000 méterig vízállóvá válnak.

A Hublot Oceanographic is egy ilyen ritkaság, mely 48 milliméteres szénszálas óravázat kapott.

A csuklószíj hófehér, és szintén az a különlegessége, hogy szintetikus szálak alkotják. Az óra automatikus működésű, és sötét színvilág, elegáns, határozott külső jellemzi.

Az óra ára igen borsos, közel 7 millió forintba kerül, de cserébe az ember egy profi búvárórát kap!

Rolex Deepsea Challenge

A világ legnépszerűbb, legnagyobb hírű óramárkájának legtovább kitartó darabja. Ez a különleges óra ugyanis 12.000 méter mélységig vízálló, vagyis a Mariana-árok mélyére is le lehetne vele merülni, ez pedig a Föld legmélyebb pontja.

 

Még maga James Cameron, a híres rendező is viselt egy ilyet, amikor egy projektje keretében lemerült a Mariana árok mélyére.

Az óra 28,5 milliméteres vastag, 51,4 milliméter átmérőjű, rozsdamentes acélvázzal.

A speciális, 14,3 milliméter vastag zafírüveg és a Rolexre jellemző precíz összeszerelés olyan ellenállóvá teszi a víz és a víznyomással szemben, hogy a Rolex sokáig verhetetlen lesz a mélységek meghódításában.