E.C.Andersson: Calypso Arctic Sport: a jeges legjobb óra a piacon

Hosszú idők óta az egyik legjobban sikerült órát gyártotta le, és dobta a nagyközönség elé a piacra az E.C. Andersson óragyár!

Összesen egyelőre mindösszesen 30 darabot alkottak meg ebből a különleges óracsodából, de biztosak lehetünk benne, hogy akkora sikere lesz, hogy készülnek még belőle újabbak is.

Az Arctic Sport nevet viselő modell már a harmadik változata a Calypso modellnek, és kétségkívül a legjobban sikerült is.

A modell különlegessége, hogy ebben ötvöződik igazán a skandinávokra jellemző látásmód és design.

Nem titkolt szándék volt az óra elkészítésénél az, hogy egy olyan jól használható, pragmatikus órát készítsenek, ami remekül helytáll a nagy hidegben, az északi telek időjárásában, áram, természetes fény nélkül.

Az óra számlapját védő üveg különleges technológiával készült, és nem veri vissza a legapróbb fényeket, ezáltal a téli napsütésben, mikor mindenfelé fényár van, szintén nagyon jól olvasható az óra, nem zavaró a sok reflexió.

A világosszürke számlap a homokhoz hasonló háttér mintázatot kapott. Kellően finom, alig észrevehető, de mégis elegáns.

Hatalmas és vastag fénylő jelzések mutatják az órákat, nem véletlenül!

Arra szolgálnak, és azért lettek így tervezve, hogy egy nagyobb hóesés közepette is elég legyen csak rápillantani, és tudja az ember, hogy hányadán áll az idejének.

Az óra 100 méteres mélységig vízálló, így egy északi tengeri úton is kiváló és megbízható útitárs lehet sokak számára.

Az Arctic Sport másodperc mutatója élénk narancssárga színt kapott, hogy jól elkülönüljön a környezetétől.

A modell automatikus rendelkezik még továbbá stopper funkcióval is, és 42 óra üzemidőre képes.

40 milliméteres átmérővel, és 9,85 milliméteres vastagsággal rendelkezik.

A fémesen csillogó rozsdamentes acélváz, valamint a szintén rozsdamentes acélból készült óraszíj bár hideg hatású lehet első ránézésre, remekül illeszkedik minden csuklóra.

Ha valaki viszont mégis idegenkedne az eredeti acél óraszíjtól, akkor fekete bőrből készült óraszíjjak is hordhatja ezt a remek órát.