Régivágású elegancia, megfizethető áron? Az 1955-ből érkezett Doxa Automata remek válasz erre

Igazi úriembereknek tervezték, de még ma is reneszánszát éli, különösen, ha valaki hozzájut.

Kevesen tudják, de a Doxa egy kifejezetten jó márka, főleg azért, mert elegáns órákat tudtak alkotni, innovatív megoldásokkal tudtak előrukkolni már a kezdetek kezdetén is.

A híres svájci órásmester George Ducommon alapította a Doxa első műhelyét. Henry Aubry és később Marcel Aubry családi vállalkozása alapította az első DOXA gyárat Le Locle-ban. 1925-ben az órakészítő cégek közül a Doxa cég ismerte fel a világon elsőként a reklám vásárlásösztönző erejét és készített egy egyhetes felhúzható autósórát a Bugatti sportautógyár számára.Hiszed vagy sem, de ez az óramárka az egyik legismertebb Magyarországon.

Ez az állítás egy cseppet sem túlzó: hazánkban évtizedek óta a Doxa jelenti a minőségi óra fogalmát a nagyközönség számára.

A mostani modell egy 1955-ös debütációjú csoda.

Egy kimért elegancia, régivágásúnak tűnhet, és talán az is, de mégis megvan a maga bája.

Különösképpen úgy, hogy egy remekre szabott automata óráról van jelen esetben szó...Az óra különlegessége, hogy a szerkezet kalibere Felsa, a szerkezet típusa pedig automata, azaz rotortos megoldású.

A funkciók terén sem kellett szégyenkeznie, ráadásul ezek akkoriban nagyon nagy számnak számítottak, valódi újdonságoknak.

A svájci minőségű óra ugyanis rendelkezett nagy másodperc mutatóval, dátum funkcióval, valamint egy igen erős plexi üveg védte a stílusosra "megfestett" óratokot.

A gyönyörű, bőrből kimunkált óraszíj a csatos megoldással pedig egy meglehetősen ízléses keretbe foglalja az egészet.OSZD MEG másokkal is!